Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

Здещиц ВМ1 

Здещиц Валерій Максимович - доктор технічних наук, професор кафедри фізики та методики її навчання.

Народився у 1951 р. в Білорусі.

Вищу освіту отримав у Московському інженерно-фізичному інституті на факультеті теоретичної та експериментальної фізики за спеціальністю ״Експериментальна ядерна фізика״.

У 1989 р. захистив кандидатську дисертацію ״Визначення енерговиділення ядерних зарядів та пробігів теплового випромінювання методом сильної хвилі״ з присудженням наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук.

З 1991 р. працював на кафедрі фізики Криворізького технічного університету доцентом кафедри фізики. У 2003 р. Атестаційною колегією присвоєно вчене звання доцента по кафедрі фізики.

В 2007 р. захистив докторську дисертацію з присудженням наукового ступеня доктора технічних наук. З 2008 р. працював на посаді професора кафедри фізики Криворізького технічного університету.

На кафедрі фізики та методики її навчання Криворізького державного педагогічного університету працює з березня 2009 року, де читає лекції з дисциплін “Молекулярна фізика”, “Електрика і магнетизм”, “Термодинаміка і статистична фізика”, “Фізика ядра і фізика елементарних частинок”, “Сучасні методи експериментальних досліджень”.

Основні результати наукової та педагогічної діяльності опубліковані в більш ніж 100 роботах. Автор 10 патентів України на винаходи.

Здещиц В.М. – автор навчальних посібників для студентів вищих навчальних закладів “Молекулярна фізика і термодинаміка”, “Термодинаміка і статистична фізика”, “Оптика. Атомна та ядерна фізика”, “Субатомна фізика”, “Сучасні методи експериментальних досліджень у фізиці”, багатьох навчально-методичних посібників.

Наукові інтереси лежать в області розвитку наукових основ та техніки вимірювань параметрів фізичних процесів за допомогою волоконно-оптичних та цифрових технологій.

Професор Здещиц Валерій Максимович є керівником науково-методичного проекту з розробки мініатюрних лабораторних установок для проведення фронтальних лабораторних робіт з фізики.

1228
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша