Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

Нещодавно в Києві пройшла міжнародна наукова конференція «CLILIG в Україні предметно-мовне інтегроване навчання німецькою мовою: можливості, переваги та задачі», організована Гете-Інститутом в Україні спільно з Міністерством освіти і науки України з метою інформування про новітні розробки щодо інтеграції предметно-мовного навчання в підготовці вчителів іноземної мови та в школі. Серед учасників конференції (директорів шкіл, керівників кафедр, викладачів та вчителів) були й старші викладачі кафедри німецької мови та літератури з методикою викладання Мархева О. Є. та Чорна О. В.

Як зауважила заступник директора та керівник мовного відділу Goethe-Institut в Україні Сюзанне Беккер, зібрання було скликано задля ознайомлення з прикладами успішного використання методики CLILIG в різних європейських країнах та з вимогами, які ставить освіта перед майбутніми вчителями щодо викладання фахових дисциплін та іноземних мов.

Доповідачі з різних країн Європи, зокрема Д-р Каталін Аркоссі (емерт-професо університету ім. Лоранда Етвеша, Будапешт, Угорщина), Ернст Ендт (консультант сектору «Мова та освітня політика» при Goethe-Institut м. Мюнхен, Німеччина), Д-р. Хайке Ролль (професор інституту німецької мови як другої іноземної при університеті Дуйсбург-Ессен, Німеччина), Д-р. Франка Квартапелле (Державний університет м. Мілан, Італія), Нійолія Буйновская (доцент Вільнюського педагогічного університету, Литва) та багато інших поділилися досвідом поєднання фахового та мовного інтегрованого вивчення так званих предметів MINT.

1 Коллаж                2 Коллаж

Також до уваги учасників було представлено пілотні проекти предметно-мовного інтегрованого навчання німецькою мовою за участі пар «вчитель-предметник – вчитель німецької мови», що було реалізовано в українських школах. Серед шести тандемів були й представники Кривого Рога, Ніна Самойлова та Віра Голобородько, вчителі КГТЛ № 129, що вдвічі приємно, оскільки нашу кафедру з ліцеєм поєднує тривала плідна співпраця.

Конференція завершилась цікавою та корисною дискусією щодо оцінювання досягнень учнів за умов використання методики CLILIG, під час якої учасники мали можливість ближче познайомитися один з одним, налагодити контакти, що можуть у майбутньому стати основою більш тісних міжнародних ділових зв’язків.

2866
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31