Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

У межах програми академічної мобільності представники КДПУ долучилися до роботи Міжнародної науково-практичної конференції «Центральноєвропейські зустрічі на другому році війни», яка відбулась у м. Бад-Кіссінген (Німеччина).

На цьому традиційному заході здобувачі вищої освіти й науково-педагогічні працівники з різних країн обговорювали спільне минуле й майбутнє європейських держав. Конференція тривала з 12 по 17 березня 2023 року. Одним з представником КДПУ була проректор з наукової роботи, доктор педагогічних наук, проф. кафедри німецької мови та літератури В. А. Гаманюк та здобувачі освіти спеціальності 014 Середня освіта (Мова і література (німецька)).

 

2_1.jpg

В. А. Гаманюк виступила на конференції з доповіддю «Європейські цінності та українська незалежність: вчора, сьогодні, завтра».

Два дні конференції були присвячені нашій країні. Європейські колеги почули чимало історій врятованих з тимчасово окупованих територій українців. Третій день конференції було присвячено Чехії, представники якої висвітлювали постколоніальну проблематику історії своєї країни. У день Німеччини говорили про роль цієї держави у воєнній історії Європи в минулому й сьогодні, окреслювали пріоритети на майбутнє. Серед німецьких доповідачів був і колишній посол Німеччини в Чехії, Угорщині, Словаччині, і генерал Бундесверу, який поділився цікавою аналітикою щодо причин війни, її перебігу й реакції Заходу на повномасштабне вторгнення рф, а також висловив захоплення німців мужністю та незламністю українського народу.

07.jpg

«Великим позитивом цьогоріч була участь не тільки представників Німеччини й Чехії, а й угорців, які отримали можливість дізнатися те, про що недостатньо говорять в їх країні», – підкреслила В. А. Гаманюк.

23322
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31