Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

201 бад к5 COLLAGE

У квітні викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання доктор пед. наук, професор Гаманюк Віта Анатоліївна, Турський Вячеслав Олександрович та 8 студенів факультету іноземних мов німецького відділення взяли участь у конференції у місті Бад-Кіссінген (Німеччина, Баварія), яка 5-6 разів на рік проводиться для німецьких, польських, угорських, словацьких, українських студентів. Також на ці заходи запрошується молодь зі східної Європи. Завдання конференції у Бад-Кіссінгені – знайти точки перетину для студентів західної та східної Європи. У заходах конференції можуть брати участь усі бажаючи, хто цікавиться політикою, соціологією, історією, питаннями взаємодії культур та літературою. Спектр питань, які дискутуються, дуже широкий.

20 Бад К COLLAGE

Тема засідань у квітні 2021 року була наступна: «Mitteleuropäische Begegnungen». Учасниками конференції приділялася увага переважно питанням літератури, наприклад, література як дзеркало у якому відображається диктатура країни на прикладі Угорщини. Були доповіді, що наголошували на великому значенні возз’єднання Німеччини, яке сприяло відкриттю кордонів між Польщею, Чехією та Німеччиною та налагодженню взаємозв’язків між цими країнами. Дуже цікавими були доповіді щодо історії самої Німеччини та історії взаємовідносин між Німеччиною та Польщею.  

Цього року у конференції взяли участь 8 студентів з груп, де вивчається німецька мова як основна дисципліна. Студенти та викладачі мешкали у туристичному центрі, де була їдальня та комфортні умови перебування. Передбачена була також культурна програма, відвідали Варбург, Айзенах, проводилися екскурсії по Бад-Кіссінгену. Студенти були дуже вражені та залишилися задоволеними від цієї поїздки, яка тривала тиждень, приймаюча сторона частково компенсувала витрати на дорогу учасникам конференції.

                   2019 Бад к COLLAGE                IMG Бад к COLLAGE

У листопаді та грудні цього року плануються наступні поїздки до Бад-Кіссінгену, для участі у цих заходах будуть обиратися найкращі студенти. Такі заходи плануються нашим університетом тричі на рік.

   

8974
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша