Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

IMG 3 ополе

Викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання та студенти взяли участь у міжнародному конгресі польських германістів у місті Ополє (Польша). На конгресі були присутні: посол та консул Німеччини у Польщі, консул Республіки Австрії, директор представництва німецького центру академічного обміну (DAAD) у Варшаві, представник німецького культурного товариства в Селезії, директор інституту німецької філології, а також ректор університету Ополе та інщі. У заході, окрім польських германістів, взяли участь представники технічного університету Берліна, науковці Словаччини, Чехії, Угорщини та України.

IMG 20 ополе COLLAGE

Протягом трьох днів, з 17 по 19 травня 2019 року, учасники конгресу ознайомилися з науковими доповідями, презентаціями, обговорювали під час дискусій цікаві питання германістики, питання культури німецької мови та його взаємодії з польською, чеською, українською мовами, проблеми філологічного та літературного мовознавства, фразеології, походження назв (географічних), а також історичні аспекти. З одного боку розглядалися цікаві питання пов’язані з німецькою мовою та проблемами германістики, а з другого боку питання, що стосувалися історії округу, і навіть описи долі людей, які мешкали у цьому німецькомовному регіоні Польщі. Ви також можете ознайомитися з програмою конгресу. Завантажити програму конгресу.

                                IMG 20 ополе        IMG 22 ополе COLLAGE

Представники нашого університету доктор пед. наук, професор Гаманюк Віта Анатоліївна та кандидат пед. наук Карпюк Валентина Андріївна також взяли участь у конгресі та виступили з доповідями та презентаціями: «Deutsche und Deutsch im ukrainischen Kontext (Geschichte und Gegenwart)» (В. А. Гаманюк) та «Die deutschen Spuren in Kryvyi Ryh» (В. А. Карпюк)

8976
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30