Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

Valentyna

Карпюк Валентина Андріївна - кандидат педагогічних наук, доцент кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання

 У 1996 році після закінчення романо-германського відділення філологічного факультету Дніпропетровського державного університету за спеціальністю «Німецька мова і література» і розпочала роботу на посаді асистента кафедри іноземних мов Криворізького державного педагогічного інституту.

З жовтня 2003 року по серпень 2008 року навчалася у аспірантурі Дніпропетровського державного університету, працювала над дисертацією на здобуття наукового ступеню кандидата наук. Захистила кандидатську дисертацію на тему: «Дидактичні умови інтеграції навчально-пізнавальної та самоосвітньої діяльності студентів на засадах компетентнісного підходу» за спеціальністю 13.00.09 – теорія навчання (2013 р.).

З вересня 2008 року працює на кафедрі німецької мови і літератури з методикою викладання. За період роботи на кафедрі розробила та викладала курси «Друга іноземна мова», «Теорія та практика перекладу», «Методика викладання німецької мови у середніх навчальних закладах» «Практична граматика німецької мови», «Практичний курс німецької мови» (на 1-5 курсах спеціальності «Німецька та англійська мова» та на 2-5 курсах «Англійська мова та література») тощо.

Має 32 наукових публікацій у тому числі 14 у фахових виданнях, активно бере участь у Міжнародних та Всеукраїнських конференціях з проблем педагогіки та філології, є активним учасником Асоціації германістів України. Регулярно приймає участь у регіональних семінарах з проблем методики викладання німецької мови на базі Українсько-німецького культурного центру при Гірничій академії м. Дніпропетровська.

Має 5 сертифікатів Гете-інституту та Німецької служби академічного обміну, серед яких 1 – стипендія Гете-інституту для участі у роботі науково-методичних семінарів у Німеччині (Unterrichtsprojekte im Erwachsenenbereich“ у м. Швебіш Халь, 2011р.), які безпосередньо стосуються, тих проблем, які досліджувалися у дисертації. 

3707
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша