090522 1

Спільнота Криворізького педагогічного дбайливо зберігає традиції турботи про наших ветеранів. Кожного року в дні вшанування переможного подвигу учасників Другої світової війни представники університету вітають Георгія Григоровича Беня - ветерана, який велику частину свого життя присвятив науково-педагогічній роботі в КДПУ.

Голова Вченої ради університету, проф. Я. В. Шрамко у телефонній розмові привітав Георгія Григоровича з історичною подією, яка пройшла через його серце й долю. За дорученням ректорату та первинної профспілкової організації КДПУ, голова ради ветеранів університету, доц. М. О. Дудніков відвідав нашого почесного колегу.

090522 2

Попри поважний вік, а Георгію Григоровичу виповнилося 98 років, він бадьоро зустрів представника Криворізького педагогічного на порозі своєї квартири, подякував за квіти: як завжди привітний, з тонким почуттям гумору. Одразу ж почав цікавитися життям нашого університету, запитав про колег, яких добре знає.

М. О. Дудніков поділився з прес-центром подробицями цієї зустрічі: «Спілкуючись на різні життєві теми, ми вдалися до розмов про сучасну літературу. На столі знаходилось багато книг із медицини, психології, історії, які Георгій Григорович системно й вдумливо читає. Наш колега з піднесенням згадує свою викладацьку діяльність. Мені сподобалась розповідь про вдалі захисти дипломних робіт його колишніх студентів – він розповідав так цікаво, що я позаздрив його вихованцям».

090522 3

Г. Г. Бень згадував про свою малу Батьківщину – Веселі Терни, про батьків. Він пишається своїми пращурами, зберігає пам'ять про них. Георгій Григорович подарував копію «Похвального листа», який отримала його мама Федора Полікарпівна у 1911 році, навчаючись у Весело-Тернівському училищі Верхньодніпровського повіту, а також вручив два власних портрети у військовій формі (20 років і 98 років), які М. О. Дудніков пообіцяв передати до музею історії КДПУ.

«П’ять годин спілкування з ветераном пролетіли непомітно. За вікном зеленіли тополі, які 22 роки тому посадив Г. Г. Бень. Ці світлолюбні дерева живуть до 150 років. Я сказав, що тополі подають приклад довголіття, й одразу ж нагадав, що через 21 місяць трудовий колектив Криворізького державного педагогічного університету збирається святкувати 100-річний ювілей нашого високодостойного ветерана. Георгій Григорович, посміхаючись, промовив: «Не будемо загадувати», але надію в його очах я помітив. Тож будемо жити…», – розповів М. О. Дудніков.

Бажаємо всім нашим ветеранам міцного здоров’я й мирного неба. Чекаємо на нові зустрічі!

19169
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок