пласт 1

29 листопада 2017 року в КДПУ відбулася презентація «Пласту» – Національної Скаутської Організації України.  Ініціював та організував презентацію місцевий осередок «Пласт – станиця Кривий Ріг», який відновив свою діяльність у травні 2017 року.

Проректор з науково-педагогічної роботи В. П. Лисечко розповів про співпрацю Криворізького педагогічного з молодіжними громадськими організаціями, повідомив, що «Пласт» є частиною міжнародного скаутського руху, детально зупинився на історії організації, її досвіді виховання молоді, просвітницькій та громадській роботі.

пласт 2

Гостем презентації став досвідчений пластун, інструктор з діяльності таборів Олександр Чорний. Пан Олександр розповів, що організація зосереджується на вихованні активної життєвої позиції підростаючого покоління, соціальній адаптації проблемної молоді; продемонстрував динамічне промо-відео української скаутської організації, яке познайомило присутніх з діяльністю та метою скаутів, їх повсякденним життям, переконаннями та мріями, розповіло про історію пластового руху та його структуру.

Старший пластун станиці «Житомир» наголосив, що основними цінностями найбільшої молодіжної організації світу є вірність Богу і Батьківщині. Такі ціннісні дороговкази є універсальними для скаутів усіх країн. Пан Олександр розповів про засновників українського пластового руху, серед яких був і син Івана Франка Петро, про видатних пластунів нашої держави – Романа Шухевича, Олега Ольжича, Любомира Гузара, Дарію Цвєк, Квітку Цісик.

Важливим напрямком діяльності українських пластунів завжди був бойовий вишкіл, виховання готовності боронити свою Батьківщину, захищати її незалежність. О. Чорний розповів про пластову ідею, пластовий закон – ідеал громадянина і систему виховання, про пластову присягу, а також про обов’язки пластунів, моральні та психологічні якості, що мають бути притаманні кожному скауту. Постійне самовиховання і активна робота з молоддю – ось наріжні камені організації «Пласт», особливо актуальні нині для сучасної української освіти.

Старша пластунка станиці «Кривий Ріг» Юлія Свірідова розповіла присутнім, хто може стати пластуном, визначила вікові категорії членів організації, детально зупинилась на формах і змісті діяльності українських скаутів, розповіла про графік занять пластунських осередків, їх мандрівки, участь у міжнародних проектах і змаганнях. Відтак продемонструвала відео, з якого присутні дізнались про роботу пластунських таборів, їх вишколи, походи тощо.

пласт 3

На закінчення презентації гості Криворізького педагогічного відповіли на питання присутніх, надали інформаційні матеріали з контактною інформацією міського осередку та детальними відомостями про долучення до лав «Пласту». Кожен бажаючий вже сьогодні може приєднатися до пластового руху, ставши його органічною складовою – і вже по завершенню підготовки провести літо у таборах найбільшої молодіжної організації країни.

Більше фото у Галереї 


 

3261
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок