фурман робота

22 січня 2018 року у Криворізькому педагогічному відбулись традиційні урочистості з нагоди Дня Соборності України – знакового державного свята, яке стало одним з улюблених для громади нашого університету. Представники адміністрації, науково-педагогічного складу, студентства, творчі колективи КДПУ долучилися сьогодні до відзначення свята духовної єдності української нації.

фурман гімн

Мрія багатьох поколінь українців про власну державність вільної, соборної Батьківщини сьогодні здійснилася; та водночас нині ця мрія, як ніколи, потребує захисту. Про це присутнім нагадав національний Гімн України, який пролунав на початку свята. Ректор КДПУ, професор Я. В. Шрамко звернувся до громади вишу з вітальним словом, у якому нагадав про непросту історію становлення української політичної нації, яка аж до ХХ століття була одним із «розділених народів» у центрі Європи, не маючи власної держави, але зберігаючи власну ідентичність та духовну єдність.

фурман ректор

Відчуття гордості за славетне минуле і надія на мирне, щасливе майбутнє – такі почуття залишила у присутніх відеохроніка історичних подій тих далеких років, коли наш народ вперше за багато століть наблизився до здійснення віковічної мрії про соборну, незалежну національну державу.

фурман

Нікого не залишила байдужим і презентація творчості талановитого митця нашого університету – викладача факультету мистецтв, скульптора Олександра Івановича Фурмана, діяльність якого відома далеко за межами Криворіжжя. Окрім викладацької та наукової роботи Олександр Іванович працює над створенням скульптурних композицій для різних міст України, а також систематично працює у царині національно-патріотичного виховання молоді. І цього разу пан Олександр представив свою експозицію, в якій митець розкриває сутність історичної правди й своє ставлення до подій минулого (композиції «Жорна долі», «Захисники державності», «Не своя війна» та інші).

фурман проект

Поділився новиною про проект концепції скульптурно-художнього оформлення території Криворізького педагогічного завідувач кафедри ДПМ і дизайну, к.пед.н., доц. В.В.Томашевський, що буде реалізований кафедрою спільно з О. І. Фурманом. Втілення у життя цього проекту дозволить створити естетичну цілісність елементів художнього оформлення університетських локацій, поєднає усі території та приміщення вишу у гармонійну, неділиму композицію – справжній символ соборності українського духу. Естетична цінність проекту є не єдиним пріоритетом роботи митців – нове оформлення КДПУ зробить роботу і навчання в університеті не тільки приємними, а й по-європейському зручними.

Більше фото у Галереї


 

3797
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок