Techko 7

1 червня 2018 року виповнилося 95 років від дня народження непересічної особистості – випускниці Криворізького педагогічного, Вчителя-філолога з великої літери Олени Опанасівни Течко.

Ювілярку в день її свята, від імені викладачів та студентів, всього колективу КДПУ щиро привітали ректор університету, проф. Я. В. Шрамко, завідувач кафедри російської філології та зарубіжної літератури М. О. Дудніков, студентка-магістрантка V курсу факультету іноземних мов, голова студради факультету Катерина Руденко.

Techko 28

Олена Опанасівна – талановитий педагог, вихователь цілих поколінь вітчизняних освітян. А ще – надзвичайно молода душею, активна, світла людина.

У 1941 О. О. Течко вступила до Криворізького державного педагогічного інституту, мріяла про професію вчителя мови і літератури, але вчасно здобути освіту дівчині не судилося – на українську землю прийшли нацистські загарбники. Тож Олена Опанасівна стала однією з першого післявоєнного випуску: у 1949 вона з відзнакою закінчила відділення російської мови і літератури педагогічного.

Історія життя Олени Опанасівни – не тільки її особиста. Це й історія нашого університету, й історія освіти на Криворіжжі. Знаковою є причетність Олени Опанасівни до першого повоєнного випуску: староста академічної групи і відмінниця навчання, вона стала активною учасницею розбудови Кривого Рогу в найскладніші часи його історії.

Techko 22

Більше півстоліття присвятила О. О. Течко педагогічній діяльності. Учні Олени Опанасівни з вдячністю плекають теплі спогади про наставництво своєї Вчительки у школі № 20 й училищі № 27 м. Кривого Рогу. Серед них – і колишній декан фізико-математичного факультету Криворізького педагогічного Світлана Василівна Уткіна.

Завдяки високому професіоналізму, винятковим людським якостям, обрана професія вчителя принесла Олені Опанасівні народне визнання й добрі плоди. Справжній педагог та істинна наставниця молоді завжди йшла по життю за покликом серця, залишаючись взірцем інтелігентності, культури та освіченості. Життєвий шлях Олени Опанасівни залишається прикладом для всіх, хто її знає.

Бажаємо ювілярці завжди залишатися такою ж світлою і доброю людиною, веселою і усміхненою, чарівною жінкою – джерелом натхнення і життєвої мудрості для нових поколінь криворізької молоді!

5101
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30