sunny 5

24 листопада 2018 року в спортивній залі гуманітарного корпусу нашого університету відбулися спортивні змагання «Сонячні старти». Психолого-педагогічний факультет разом із Криворізькою міською організацією допомоги дітям та людям з синдромом Дауна «Сонячні діти Криворіжжя» стали організаторами цього соціально важливого заходу.

sunny 3

Психолого-педагогічний факультет є активним в організації різноманітних благодійних заходів. І цього разу викладачі й студенти долучилися до волонтерського руху. Сьогодні питання залучення дітей з особливими потребами до активної соціалізації є надзвичайно актуальним, тож заходи з привернення уваги суспільства до цієї проблеми нині на часі.

sunny 6

«Наша благодійна організація співпрацює з педагогічним університетом тому, що є  потреба в підготовці спеціалістів, які будуть працювати з особливими дітьми. Діти, які при народженні отримують синдром Дауна, належать до цієї категорії. Вони можуть навчатися спільно зі звичайними дітьми, але для цього їм потрібна спеціальна програма й кадри, які володіють уміннями й знаннями для роботи з «сонячною» малечею. За кордоном люди з синдромом Дауна досягають дуже великих успіхів у спорті, багато таких людей беруть участь в параолімпійських іграх. Звідси й виникла ідея провести для наших ‟сонечок” спортивні змагання, де вони можуть продемонструвати свої таланти», – розповідає голова Криворізької міської організації допомоги дітям та людям з синдромом Дауна «Сонячні діти Криворіжжя» Наталя Мельничук.

sunny 4

Такий захід є чудовим підґрунтям для соціалізації  дітей з синдромом Дауна в суспільстві. «Сонячні» хлопці та дівчата на рівні з іншими дітьми демонстрували неабияку фізичну підготовку. «Коли нам Криворізька міська організація допомоги дітям та людям з синдромом Дауна “Сонячні діти Криворіжжя” запропонувала працювати разом, ми одразу погодилися. Наші студенти виявили бажання стати волонтерами на цьому заході. Майбутні соціальні педагоги і психологи разом із організаторами вигадували спортивні змагання для дітей. Головною метою нашої участі в цьому заході була взаємодія з дітьми, які мають синдром Дауна», – зазначає декан психолого-педагогічного факультету Є. Л. Гергель.

sunny 1

У межах цього заходу відбувалися спортивні змагання, на яких «сонячні» діти показували свої уміння і навички. Перед початком естафети було створено дві команди, кожна з яких була представлена п’ятьма парами. Пари розділялися таким чином: одна дитина звичайна, а інша – з особливими освітніми потребами. Учасники, працюючи вдвох, виконували різноманітні завдання з м’ячем, обручем, скакалкою. У змаганнях «сонячні» діти продемонстрували те, як вони вміють вдало вправлятися зі спортивним знаряддям. Також учасники мали змогу потанцювати під музику з улюблених мультфільмів та ігор «Фіксики», «Метелики» тощо. Після завершення цих розваг була церемонія нагородження, під час якої абсолютно всі отримали свою винагороду.

sunny 2

«Сонячна» дівчина Валерія поділилася враженнями від цієї масштабної події: «Мені сподобалося сьогодні спілкуватись з друзями, бігати, стрибати і допомагати іншим».

Чудовим подарунком для всіх присутніх став солодкий стіл, де кожен зміг поласувати неймовірно смачними смаколиками. Спеціально на замовлення був зроблений «сонячний» торт, який символізував єдність, повагу.

«Я захотіла брати участь у цьому заході тому, що це для мене дуже великий досвід. Робота з такими дітьми в мене вперше, і це дуже важливо. Я розумію всю відповідальність, особливість і актуальність проведення якомога більше заходів подібного характеру», – наголошує  студентка ІІІ курсу психолого-педагогічного факультету Карина Кустенко.

Ця подія є яскравим прикладом того, що все в наших руках. Від кожного з нас залежить майбутнє нашої країни й наших дітей. Необхідно змалку виховувати толерантне ставлення, повагу і милосердя до людей із особливими потребами. А за допомогою таких заходів формувати в суспільстві  доброзичливе ставлення до всіх людей, незважаючи на будь-які особливості.

6267
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31