svyato251218 3

Щорічно, напередодні новорічних свят, Криворізький педагогічний дарує свою любов і тепло тим, хто потребує цього найбільше – дітям. Відвідування дитячих будинків і різноманітних центрів стало нашою доброю традицією.

svyato251218 4

З кожним роком кількість охочих долучитися до волонтерського руху зростає. Студенти й викладачі всіх факультетів відповідально поставилися до цієї події для того, щоб подарувати дітям справжнє свято. Про деякі з цих заходів читайте далі.

svyato251218 7

Студенти факультету дошкільної і технологічної освіти за декілька діб до дня Святого Миколая відвідали Центр соціально-психологічної реабілітації дітей зі святковою програмою. Кожен із присутніх хотів подарувати дітям справжній новорічний настрій, адже вони дійсно заслуговують на нього. Організовувала роботу студентів та допомагала в підготовці заступник декана з виховної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Н. В. Волкова.

«У нас є традиція – кожного року відвідувати з розвагами Центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Ми спілкувалися з директором, яка зазначила, що на свята до закладу приходить дуже багато відвідувачів, а у дні напередодні свят не приходить ніхто. Саме тому ми вирішили, що завітаємо до дітей 14 грудня. Ми підготували для них концертну й конкурсну програму. Зустріч нагадала нам, що ці діти потребують не так уже й багато – лише уваги, тепла та наших посмішок», – наголосила Наталя Валентинівна.

svyato251218 2

Малеча брала участь  у конкурсах: «Хто вперед?», «Новорічна казка», «Крок за кроком до ялинки», «Таємниця для Діда Мороза» тощо. Завдання були цікавими та захоплюючими; вони викликали у дітлахів щирі емоції. Після цієї зустрічі у дітей залишились не лише приємні враження, а й подарунки та солодощі.

svyato251218 5

Психолого-педагогічний факультет також виявив активну волонтерську позицію. Студенти об’єднали свої зусилля із викладачами кафедр початкової освіти, загальної та вікової психології, практичної психології для створення чарівної вистави. Творча й натхненна група психолого-педагогічного факультету завідала до Центру соціально-психологічної реабілітації дітей № 1, щоб подарувати своє тепло й створити незабутню атмосферу. Студенти-першокурсники власноруч виготовляли дитячі книжки, вигадували історії та ілюстрували сторінки для цих збірочок. Кожна книжна – неповторна, виготовлена з великою любов’ю. Читаючи ці книжки, діти не тільки зможуть повірити у дива, а й розвинути свою творчі здібності, уяву і фантазію.

Окрім студентів, долучились до цього заходу й слухачі 8-місячних підготовчих курсів, які проходять у педагогічному. Незважаючи на те, що курсанти ще школярі, вони брали активну участь в організації, дарували гарний настрій дітлахам. Доцент кафедри початкової освіти, начальник центру доуніверситетської та післядипломної освіти, кандидат педагогічних наук І. А. Кравцова зазначила: «Дарувати щастя - почесна місія кожного, а принести радість і щастя особливим діткам є дуже важливою справою для небайдужих сердець!».

svyato251218 6

Також для дітей була підготовлена театралізована вистава «З добром у серці», створена з урахуванням вікових особливостей. Казкові персонажі разом із дітьми водили хороводи, грали у цікаві ігри й брали участь у захоплюючих змаганнях. Символічним завершенням свята стало створення дерева «Щастя та любові», яке кожна дитина прикрасила символічним паперовим сердечком і загадала бажання, яке обов’язково має здійснитись. А ще малята розповідали свої вірші Святому Миколаю, за що отримали довгоочікувані подарунки.

svyato251218 1

«Я особисто підготувала сценарій і залучила до співпраці студентів груп ПНА, ПНІ, ПНФ-15 та студентів 1-го курсу групи ПНІ-18. Для дітей були підготовлені солодкі дарунки від Миколайчика, книги, власноруч зроблені студентами І курсу, м'які іграшки, також були закуплені засоби гігієни, різноманітні ігри, канцелярія та одяг. Цей день був для нас особливим. Нехай кожна дитинка пам'ятає наші вітання зі святом, адже ми зробили все можливе, а головне: від щирого серця; нехай в серцях у цих діточок завжди сяє сонечко, а доля кожного з них буде щасливоюМи пообіцяли повернутися і ми це обовязково зробимо», –  наголосила голова волонтерського руху Марія Веретельник.

Святий Миколай – це образ доброго чарівника, на якого з великим нетерпінням чекають діти. Педагогічний має безмежний запас любові, який він радо розділяє з малечею, адже дарувати свято – це завжди приємно.

6528
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30