eurofest 6

18 травня 2019 року в парку імені Богдана Хмельницького Кривого Рогу відбувся загальноміський святковий захід «Eurofest-2019»До його проведення приєднався й Криворізький педагогічний.

eurofest 7

День Європи – щорічне свято, яке вже стало традиційним для нашого міста. Під час святкових заходів криворіжці знайомляться з колоритом і особливостями європейських країн. Цього року громади районів презентували культуру таких держав:

Тернівський район – Королівство Норвегія;
Покровський район – Республіка Польща;
Саксаганський район – Грецька Республіка ;
Довгинцівський район – Фінляндська Республіка;
Металургійний район – Федеративна Республіка Німеччина;
Центрально-Міський район – Республіка Болгарія;
Інгулецький район – Республіка Ірландія.
eurofest 4

Кожній країні було присвячено окрему локацію. Команда педагогічного університету долучилася до презентації Німеччини. Студенти й викладачі художньо-графічного відділення факультету мистецтв підготували справжній перфоманс: за допомогою звичайних полотен і пензликів з фарбою на білосніжних аркушах з’являлися картини-символи обраної країни.

«Мені дуже сподобалися ці картини. Я навіть спочатку не зрозумів, як їх так швидко намалювали! Чесно кажучи, картину із зображенням німецької вівчарки мені кортіло забрати додому», – розповідає Максим Гончар.

eurofest 1

На головній сцені заходу студенти факультету іноземних мов і музично-хореографічного відділення факультету мистецтв розкривали особливості культурної спадщини Європи у вокальних композиціях.

eurofest 2

На «Єврофесті» працювали й окремі локації від Криворізького педагогічного. Всі охочі отримали можливість спробувати себе в новій справі: взяти участь у майстер-класі з робототехніки або навчитися малювати 3D-ручками, залишивши собі на згадку власноруч створені вироби.

eurofest 3

Для тих, хто любить активний відпочинок, працювала зона туризму «Кривбастур». Відвідувачі мали нагоду не тільки дізнатися про найближчі туристичні маршрути, а й стати їх безпосередніми учасниками.

«Сьогодні ми презентуємо як педагогічний університет, так і туристичний центр «Кривбастур» – загальну справу нашої кафедри; надаємо різноманітну інформацію про організацію екскурсій та про можливості здобуття вищої освіти в нашому університеті. Дві наші викладачки – кандидати географічних наук, доценти кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму В. С. Пацюк і І. О. Остапчук – є гідами автобусних груп. А двоє випускників наших курсів екскурсоводів, Лариса Бондаренко і Володимир Мурашкін, сьогодні проводять міні-екскурсії: Володимир організовує англомовну екскурсію, а Лариса веде всіх охочих до павільйону гірничих машин», – розповідає завідувач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму, кандидат географічних наук, доц. В. Л. Казаков.

eurofest 5

Святкові несподіванки на цьому не закінчилися: ввечері присутні мали змогу взяти участь в інтерактивних заходах, помилуватися світлодіодним і файєр-шоу, поринути до світу музики улюблених виконавців – співачки Alyosha та гуртів «КпоБ» і «Антитіла».

Дякуємо всім, хто зробив цьогорічний День Європи
по-справжньому цікавим і насиченим святом!

7864
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31