Кафедра української мови
Факультет Української філології

Традиційним уже стало проведення на факультеті української філології моніторингового тестування з української мови й літератури. До цієї акції долучилося понад 500 майбутніх абітурієнтів з різних шкіл міста й області, які завітали до Педагогічної альма-матері задля того, аби переконатися у своїх філологічних здібностях і здійснити тестовий самоконтроль рівня власних навчальних досягнень.

Тож і нині, 15 лютого 2020 року, укотре, як і багато років поспіль, випускники закладів середньої освіти різних типів – загальноосвітніх шкіл, ліцеїв, гімназій, середніх технічних і спеціальних освітніх закладів тощо – мають змогу пройти тренувальне випробування з української словесності.

тестування 2020 1

Зареєструвавшись попередньо на сайті або за телефоном, учасники тестування зранку в день проходження моніторингу підтвердили свою присутність у процесі очної реєстрації у вестибюлі гуманітарного корпусу КДПУ. Зустріч і поетапне проходження тестового контролю було організовано професорсько-викладацьким складом і студентським активом факультету української філології на чолі з деканом, к. філол. н., доц. Семененко Л. М., завідувачем кафедри української мови, д. філол. н., проф. Колоїз Ж. В. і завідувачем кафедри української та світової літератур, к. філол. н., доц. Мельник Н. Г.

Викладачі профільних кафедр факультету – кафедри української мови і кафедри української та світової літератур – виконали місію модераторів в академічних аудиторіях, куди так жваво прагнуть потрапити з нового навчального року майбутні студенти. Зроблено акцент на пріоритетності й необхідності тестування з української мови й літератури для вступу до університетів.

тестування 2020 2

Перед виконанням тестів, що містили низку завдань різного рівня складності, проведено профорієнтаційний огляд спеціальностей і специфіки навчання в Криворізькому державному педагогічному університеті, який уже 90 років готує для Дніпропетровського регіону якісні педагогічні й непедагогічні кадри. Викладачами здійснено інструктаж щодо процедури виконання тестового контролю з української мови і літератури та критеріїв оцінювання відповідей.

тестування 2020 3

тестування 2020 4

Майбутні абітурієнти, узявши участь у моніторинговому випробуванні, мали змогу 1 годину 20 хвилин перебувати в наближених до реальних умов майбутнього ЗНО та перевірити власні філологічні здібності.

Відразу після завершення учнівської роботи викладачі факультету оцінили рівень навчальних досягнень з української мови й літератури. Результати тестування оприлюднено за вказаною адресою: https://kdpu.edu.ua/ukrainskoi-movy/zahalna-informatsiia/novyny-ta-oholoshennia/10164-rezultaty-testuvannya-z-ukrayinskoyi-movy-i-literatury-2020.html

Організатори моніторингового тестування щиро сподіваються, що отриманий досвід і результати цієї навчально-профорієнтаційної акції допоможуть майбутнім абітурієнтам успішно скласти ЗНО, вступити до вищих навчальних закладів, щоб досягти вершин в обраній професійній царині.

Запрошуємо на навчання до Криворізького державного педагогічного!

10165
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31