Кафедра української мови
Факультет Української філології

 Костюк 1

21 червня 2018 року на кафедрі української мови відбувся передзахист дисертаційної роботи Костюк Світлани Сергіївни «Розвиток компетентностей міжкультурної комунікації студентів-іноземців на основному етапі навчання української мови» на здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук зі спеціальності 13.00.02 (теорія та методика навчання (українська мова). Науковим керівником дисертантки є доктор педагогічних наук, професор кафедри української мови Бакум Зінаїда Павлівна.

 Костюк 2

Передзахист мав традиційну структуру, що передбачає стисле повідомлення про результати дослідження, які репрезентувала Світлана Костюк, виступів наукового керівника і викладачів кафедри української мови. До слова запрошувалися: д. філол. н., проф. Ж. В. Колоїз, д. філол. н., доц. Л. А. Білоконенко, к. філол. н., доц. Т. І. Вавринюк, М. В. Вербовий, В. А. Городецька, І. О. Іншакова, К. А. Качайло, Н. М. Малюга, Н. М. Шарманова, к. філол. н., ст. викл. Н. А. Березовська-Савчук та аспіранти кафедри.

 

 Костюк 4

Жвавою і цікавою була дискусія й обговорення проблемних питань дисертаційної праці, де Світлана Сергіївна проявила свої уміння вести дискусію, продемонструвала рівень заглибленості в темі, обізнаності в царині методики, педагогіки, психології. Свої відгуки про наукову працю Костюк С. С. висловили офіційні опоненти, а саме: д. пед. н., проф. кафедри української мови Тетяна Михайлівна Мішеніна, к. пед. н., ст. викл. кафедри англійської філології Олександра Олександрівна Пальчикова. На передзахисті була присутня проректор з наукової роботи КДПУ, д. пед. н., проф. Гаманюк Віта Анатоліївна.

 Костюк 3

Зауваження, висловлені на передзахисті й опонентами, і викладачами кафедри не впливають на загальну позитивну оцінку роботи, адже вони покликані сприяти покращенню дисертації й у майбутньому гідному представленню результатів дослідження у спеціалізованій ученій раді.

Дисертаційна праця С. С. Костюк є вагомим словом в українській лінгводидактиці, що робить внесок у розбудову теорії навчання української мови як іноземної. Такі ґрунтовні й виважені дослідження, як свідчать результати обговорення дисертаційної праці, зайвий раз доводять глибокі й виважені слова Мішеля Монтеня: «Найголовніше прищепити смак і любов до науки: інакше ми виховаємо просто віслюків, навантажених книжною премудрістю».

 Костюк 5

Кафедра української мови щиро бажає Світлані Сергіївні з легкістю подолати всі труднощі, пов’язані із підготовкою до захисту, а також наснаги, сил і терпіння.

5220
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31