Кафедра фізики та методики її навчання
Фізико-математичний факультет

     Доцент кафедри фізики та методики її навчання  Хараджян Наталя Анатоліївна та студент 4го курсу фізико-математичного факульету КДПУ Андрій Командирчик в прямому ефірі  представили в рамках проекту "Прайм-тайм" на "Першому Міському" телеканалі розробку корисного пристрою для людей з вадами зору "Кепка для незрячих".

          Найкраща реклама для абітурієнтів - це представлення результатів роботи на спеціальності.
     А сьогодні навпаки – ми покажемо що можна зробити навчаючись на спеціальності «Фізика» із спеціалізацією Робототехніка. Сучасні інформаційні технології дозволяють більш широко розуміти світ та його закони й принципи. Ось саме таким прикладом може бути створений девайс відвідувачами «Школи Робототехніки» – для людей, які погано бачать або не бачать зовсім.

     Він одягається на голову та працює від батарейок або акумуляторів. Пристрій оснащений трьома ультразвуковими датчиками та трьома вібромоторами. При наближенні людини до перешкоди ультразвуковий датчик починає розпізнавати перепону та подавати сигнал на вібромотор, який вібрує тим більше, чим ближче ми наближаємось до перешкоди. Деталі цього пристрою були надруковані на 3D принтері. Кожен з вас уявляє собі сліпу людину з палицею. І може виникнути питання: "а що краще палиця чи цей пристрій?" Відповідь очевидна – ці пристрої доповнюють один одного. Палиця може умовно попередити про перешкоду на рівні нижньої частини ніг. А наш пристрій допомагає «відчути» перешкоду на рівні голови. Цю роботу ми будемо надалі розвивати. І плануємо зробити костюм на поверхні якого будуть розташовані такі ж вібромотори, які будуть повідомляти людині про перешкоди та можливу небезпеку.

Тому, якщо вас зацікавили такі системи – запрошуємо вас на навчання на нашу спеціальність!

13951
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30