Кафедра німецької мови і літератури з методикою викладання
Факультет іноземних мов

   стажування 1              стажування 2

Нещодавно, наприкінці 2017 року, викладачі кафедри німецької мови і літератури з методикою викладання (к.пед.н., доцент В.О.Устінова, к.пед.н., ст.викладач О.Є.Мархева, к.пед.н., ст.викладач М.В.Лопатич) пройшли міжнародне стажування науково-педагогічних працівників від Європейської ліги професійного розвитку та Центру польської освіти за напрямком «Інтернаціоналізація та міжкультурна мобільність в освіті» в університеті Колегіум Цівітас (Варшава, Польща). Стажування тривало п’ять днів, викладі мали також можливість в рамках стажування відвідати міста Вроцлав (Польща) та Дрезден (Німеччина). 

Перший день виїзного модулю стажування для науково-педагогічних працівників на базі Collegium Civitas видався надзвичайно насиченим. Обговорення тривало до вечора. Наші учасники отримали величезну кількість цікавої практичної та теоретичної інформації, атмосфера була неймовірно дружньою та затишною. Найжвавішою була дискусія із проректором з навчальною роботи Dr.Ronald Zarzycki, коли обговорювали систему оцінювання знань студентів за Болонським процесом, проте коли почали обговорювати навантаження викладачів і в цілому права та обов’язки викладача, то обговорення взагалі неможливо було зупинити.

стажування 3    стажування 5

Найбільше запам’яталося спілкування із ректором Вроцлавського державного університету, і не лише формальним привітанням, а тривалою активною дискусією з учасниками стажування у професійно орієнтованому руслі. Не віриш своїм очам, коли людина є компетентною в усіх питаннях роботи університету, потім проводить історичний екскурс по університету, а на даху університету навіть екскурс по історії міста, і в фіналі учасники удостоюються віртуозної гри пана ректора на органі - то було просто неймовірно! Отакі вони польські педагоги вищої школи, талановиті у всьому.  

стажування 6    стажування 4

3600
Календар подій
Останні статті
Популярне на сайті
Афіша
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30