09 лютого 2018 року о 14:00 в актовій залі Криворізького державного педагогічного університету (пр. Гагаріна, 54) розпочнеться перший етап урочистостей з вшанування нашого славного земляка – визначного діяча українського національно-визвольного руху, командира легендарної повстанської Степової дивізії, Головного отамана Холодного Яру Степового-Блакитного (Костя Пестушка).

120-річницю від дня народження Костя Пестушки включено до знаменних історичних дат, які згідно з відповідною Постановою Верховної Ради цього року відзначаються на державному рівні до 100-річчя подій Української революції.

Цього дня в університеті відбудеться:

-  Інформаційно-концертна програма «За нашу кров, за нашу честь, за кривди нашого народу!».

-  У виконанні відомих українських музикантівпрозвучать повстанські та патріотичні пісні, а також маловідомі пісні часів УНР з нової програми лідера гурту «Хорея Козацька», кобзаря, бандуриста і лірникаТараса Компаніченка, з якою співак має наразі розпочати свій тур по Україні. 

- У рамках пам’ятного заходу відбудеться презентація книги Олександра Мельника про повстанський рух початку ХХ сторіччя на Криворіжжі та поетичної збірки Володимира Стецюка «Повстання», присвяченої сторіччю подій Української революції, окремі поезії з якої також прозвучать під час концертної програми.

-  У фойє біля актової зали працюватиме пересувна експозиція Криворізького історико-краєзнавчого музею «Повстанський рух початку ХХ ст. на Криворіжжі», фотовиставка про вшанування місцевими патріотами пам’яті славного отамана Степового-Блакитного у попередні роки, а також книжкова виставка і продаж книг історико-патріотичної тематики.

Участь у заході візьмуть краєзнавці, письменники, музиканти, дослідники українського національно-визвольного руху, історики, представники козацьких паланок та громадських організацій, військові, курсанти, викладачі, студенти, школярі.

Запрошуємо ЗМІ до висвітлення цікавих подій у житті нашого міста. 


 

3933
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31