fest81220 3

8 грудня 2020 року до Криворізького педагогічного завітав 17-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Здобувачі вищої освіти та працівники університету за сприяння студентського клубу КДПУ вже не вперше приєднуються до цієї події. Цьогоріч зустріч шанувальників сучасної документалістики відбулася в режимі онлайн.

Організаторами фестивалю є ГО «Докудейз», Українська Гельсінська спілка з прав людини, Благодійна організація «Фонд милосердя та здоров'я», ГО «Центр сучасних інформаційних технологій та візуальних мистецтв», партнерами - Державне агентство України з питань кіно й Міжнародна мережа кінофестивалів з прав людини Goethe-Institut. Фестиваль проходить за підтримки Посольства Швеції та Goethe-Institut.

fest81220 4

«Девіз 17-го Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини - «Teen Spirit» («Дух юнацтва») - це про минулі, сучасні та майбутні проблеми ще юних героїв, а також про вічні питання стосунків із батьками, особистого й професійного життя», - йдеться в прес-релізі події від ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство». У межах цьогорічного Docudays UA найцікавіше документальне кіно про права людини побачать мешканці понад 200 міст і містечок 21-ї області нашої країни - як онлайн, так і в режимі особистого спілкування. Незалежно від формату проведення заходів, глядачі отримають можливість поспілкуватися із запрошеними правозахисниками, діячами культури, експертами.

fest81220 2

Криворізький педагогічний став одним із майданчиків для демонстрації та обговорення фестивальних стрічок. Модератором онлайн-події виступила очільниця студентського клубу Ю. О. Баруліна. Більше двохсот здобувачів вищої освіти, викладачів і працівників університету переглянули короткометражний документальний фільм «Ловець пташок» (режисер - Сімон Леренґ Вільмонт).

fest81220 1

«Це філософська міні-історія про долю підлітка, який недавно втратив батька. Важливу роль у фільмі відіграють діалоги героїв, а заключні слова - «якщо відпустити те, що ти любиш, воно назавжди залишиться з тобою» - надихають на роздуми про вічні питання нашого життя», - зазначив регіональний координатор ГО «Криворізьке міське правозахисне товариство» Олександр Чижиков, запрошуючи глядачів до обговорення стрічки.

Дякуємо організаторам мистецької події за можливість більше дізнатися
про сучасний документальний кінематограф!
13539
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31