i fest19 1

Криворізький педагогічний активно долучається до громадського й культурного життя міста. Цього року викладачі й студенти університету знову приєдналися до однієї з улюблених подій жителів і гостей Кривого Рогу - фестивалю «Industrial Fest».

i fest19 2

Виконком Криворізької міської ради й Інститут розвитку міста Кривого Рогу вже третій рік поспіль організовують і проводять це масштабне свято індустріальної культури. Туристичний, науковий та дитячий квартали, арт-квартал, фуд-квартал, квартал майстрів, індустріальний квартал та виставка промислової техніки – весь спектр тематичних локацій фесту чекав на учасників події 14 вересня 2019 року.

i fest19 3

Видовищна хімічна локація Криворізького педагогічного переконливо довела: хімія – це наука, без якої неможлива сучасна металургія, а здобувачі вищої освіти за спеціальністю КДПУ «Хімія» не лише впевнено володіють методикою викладання предмету, а й вміють професійно здійснювати хімічний аналіз, працюючи в умовах наукової лабораторії. «Разом зі студентами ми запропонували учасникам фесту майстер-клас із титрування – визначення вмісту феруму в залізній руді. Кожен отримав можливість відчути себе лаборантом хімічного аналізу, взявши участь у міні-конкурсі на точність визначення обсягів заліза. Колба, піпетка, бюретка, розчин – ось і все, що знадобилося для цього нескладного, але цікавого досліду. Діти були у захваті! А яскраві хімічні демонстрації з використанням сполук феруму не залишили байдужими ані малечу, ані дорослих. Адже хімія – це красиво й захоплююче!», – розповідає старший викладач кафедри хімії та методики її навчання, к. п. н. П. П. Нечипуренко.

i fest19 4

Очільниця «Школи робототехніки», доцент кафедри інформатики та прикладної математики, к. п. н. Н. А. Хараджян поділилася деталями тематичної локації для шанувальників технічної творчості: «Метою нашої участі у фесті є популяризація робототехнічної галузі. Сьогодні ми як демонструємо управління готовими роботами, так і надаємо можливість зібрати власні механізми, створити незвичайні малюнки 3D-ручками – наприклад, зобразити власне бачення промислового міста майбутнього. На локації Криворізького педагогічного представлено чимало технічних цікавинок: тут і справжня роборука, й робот, що не тільки крокує, а й «перевозить вугілля». Маємо й нові конструктори спеціально для малечі 6-8 років: вони більш яскраві й мають меншу кількість деталей та датчиків».

i fest19 5

Завідувач кафедри фізичної географії, краєзнавства та туризму, к. геогр. н., доц. В. Л. Казаков зауважив: «Випускники факультету географії, туризму та історії вже декілька років беруть активну участь у цій масштабній, знаковій для нашого міста події – фестивалі, присвяченому місцевій індустрії, аналогів якому немає в Україні. Важливим меседжем заходу є популяризація професійних можливостей промислового мегаполісу. Всі охочі беруть активну участь у заходах на будь-який смак, наприклад, відповідають на питання вікторин, відвідують тематичні локації та яскраві фотозони».

i fest19 6

Доцент кафедри фізики та методики її навчання, к. фіз.-мат. н. С. Л. Мальченко розповіла: «На астрономічному майданчику від Криворізького педагогічного розташовано обладнання для споглядання різноманітних небесних об’єктів, макети планет Сонячної системи, просторова мапа Всесвіту, деталізовані зображення туманностей. Родзинкою нашої локації є можливість помандрувати поверхнею Місяця й навіть побачити плямі на Сонці. Величний ландшафт зоряного неба нікого не залишає байдужим!».

i fest19 7

Завідувач навчальними майстернями кафедри загальнотехнічних дисциплін С. З. Катиба запросив усіх охочих спробувати створити витвір мистецтва власними руками: «Кожного року на локаціях ми презентуємо різноманітні майстер-класи. У нас вже є певні традиції, які ми постійно втілюємо в життя. Різьба по дереву допомагає познайомити шанувальників мистецтва з народними промислами, насолодитися їх красою та опанувати таємниці майстерності».

i fest19 8

«Локація, присвячена міні-бодіарту й трафаретному розпису припала до смаку мешканцям міста ще торік. У цьому році ми доповнили її демонстрацією мистецтва ліногравюрного відбитку на текстилі. Це не тільки красиве, захоплююче видовище, а й чудове втілення творчості, яка має не тільки художню цінність, а й прикладне значення», – поділилася деталями локації, яку представив старший викладач кафедри образотворчого мистецтва В. В. Дмитренко, заступник декана факультету мистецтв, старший викладач кафедри декоративно-прикладного мистецтва та дизайну, к. п. н. Л. Ф. Ейвас.

i fest19 9

Колекція одягу, підготовлена студентами спеціальностей «Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловості» та «Конструювання одягу» під керівництвом доцента кафедри педагогіки та методики технологічної освіти С. Л. Кучер презентує сучасний погляд на моду індустріального міста. «Індустрія моди – одна з найпотужніших у світовій економіці. До того ж, мода – це й спосіб самовираження, і виклик, і мистецтво», – наголосила С. Л. Кучер.

i fest19 10

Тематичні локації від команди КДПУ викликали великий інтерес і привертали загальну увагу. І не дивно – саме наш університет пропонує навчання за спеціальностями, затребуваними не тільки у промисловій галузі, а й у всіх сферах суспільного виробництва міста. Дякуємо всім причетним за чудове свято й до зустрічі наступного року!

Більше фото в галереї

8572
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок