firedrill 1

17 грудня 2019 року на факультеті дошкільної і технологічної освіти відбулися протипожежні навчання.  Прес-центр дізнавався подробиці цього заходу.

firedrill 2

У зв’язку з нещодавніми трагічними подіями в м. Одесі проблема протипожежного тренування набула неабиякого значення. Криворізький педагогічний відповідально ставиться до техніки безпеки, тому було ухвалено рішення провести навчальну евакуацію.

firedrill 3

«Зараз ми з вами провели тренувальну евакуацію з навчального корпусу дошкільної і технологічної освіти на випадок виникнення пожежі. Норматив на евакуацію становив 3 хвилини. Я вас всіх вітаю, ми в цей норматив вклалися. Дякую, що все пройшло чітко й організовано. Будемо сподіватися, що таких ситуацій не буде, але ми повинні бути готові: знати, як поводитися в певній ситуації, що необхідно робити студентам, викладачам і деканам. Зараз у нас будуть проходити позапланові інструктажі з техніки безпеки. На сайті університету розміщено методичні матеріали, за допомогою яких куратори груп подаватимуть інформацію», – розповідає проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри філософії В. П. Лисечко.

firedrill 4

Коли справа стосується стресових ситуації, важливо зберігати спокій і не створювати хаос. Головне завдання – за максимально короткий час відповідно до плану евакуації залишити приміщення й потенційно небезпечні місця. 

firedrill 5

«На мою думку, такі тренування є необхідними й дуже корисними. Така евакуація дає можливість запобігти виникненню стану афекту. Особливо це корисно для першокурсників, які ще погано знають особливості проектування будівлі», – розповідає магістрантка Альбіна Заболотня.

firedrill 6

Злагодженість, швидкість, мобільність – важливий показник успішності тренування. Секрет успіху полягає у високому рівні самоорганізації та внутрішньої дисципліни всіх присутніх у корпусі. Такі заходи навчають правильній послідовності дій у разі виникнення реальної загрози життю.

9652
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31