231020 1

17-18 жовтня 2020 року представниці Криворізького педагогічного долучилися до очної частини тренінгової програми «Створюємо недискримінаційний освітній контент», яка проходила в м. Харків.

231020 2

Подію організували Посольство Швеції в Україні, Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, ГО «Едкемп Україна», ГО «ГІАЦ «КРОНА» на виконання вимог Закону України «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» щодо усунення з освітнього контенту випадків прямої та/чи прихованої дискримінації.

231020 3

Від Криворізького педагогічного у тренінговій програмі взяли участь зав. кафедри початкової освіти, канд. пед. наук, доц. О. А. Павлик і ст. викладачка кафедри початкової освіти, методистка відділу навчальної літератури Українського інституту розвитку освіти Л. П. Лисогор.

231020 4

На тренінгу навчали створювати недискримінаційний освітній контент для Нової української школи. Учасники тренінгу дізналися важливі факти про дискримінацію, зокрема в освіті, її ознаки й форми; отримали цінну інформацію про антидискримінаційну експертизу підручників у руслі державної політики. Виконуючи інтерактивні вправи та розглядаючи тематичні кейси під керівництвом досвідчених тренерів Олега Марущенка, Ольги Расказової та Ірини Ракитської, слухачі набули досвіду розпізнавання проявів дискримінації у навчальному контенті, виявлення й усунення ознак дискримінаційної мови, а також ознайомилися з експонатами Музею жіночої та ґендерної історії.

231020 5

«Під час тренінгу було висвітлено важливі аспекти роботи над підручниками, яким раніше не приділяли належної уваги – зокрема вживання ґендерно чутливої мови в навчальній літературі та в освітньому процесі. Цікаві інформаційні матеріали й змістовна практична робота дозволили учасникам тренінгу побачити недоліки видань, де порушуються права різних груп населення. Ця інформація буде дуже корисною для освітян, які все частіше беруть участь у процесі створення сучасних підручників», – зазначила О. А. Павлик. У межах тренінгової програми було передбачено й онлайн-зустріч із Дмитром Булановим – креативним директором і співавтором бренд-айдентики Міністерства освіти і науки України (2017 р.) і туристичних брендів України (з 2014 р.) щодо трендів сучасного дизайну навчального контенту.

Дякуємо організаторам тренінгової програми за цінний досвід і цікаве фахове спілкування!

13011
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок