img22

23-24 жовтня 2020 року в межах ініціативи Meet and Code і в межах проєкту «Дівчата STEM» відбувся ІТ-хакатон, до якого долучилися представниці фізико-математичного факультету. Дівчата проявили свою креативність і винахідливість та продемонстрували навички програмування, що привело їх до заслуженої перемоги. Як це було, дізнавався прес-центр.

img23

ІТ-хакатон відбувся за підтримки Центру «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності» та Ресурсного центру «ГУРТ: Портал суспільно активних громадян». Головна мета конкурсу полягала в популяризації STEM-освіти серед жіночої половини суспільства, а також у висвітленні актуальних можливостей для вивчення програмування по-новому, за допомогою завдань, що розвивають алгоритмічне й логічне мислення. Перед дівчатами постало завдання – розробити інноваційне рішення на тему «Як полегшити навчання людей елегантного віку навичкам діджитал?».

img59

Хакатон проходив у два етапи: спочатку дівчата знаходили актуальні варіанти розв'язання проблем, писали коди, а потім – презентували власні проєкти. У силу об’єктивних обставин було ухвалене рішення перенести захід в онлайн-площину.

Представниці фізико-математичного факультету – студентка спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» Ганна Росомаха та аспірантка першого року навчання Лілія Фадеєва – розробили сайт для користувачів старшого покоління.

img85

Молоді IT-спеціалістки створили відеоуроки, де чітко й поетапно роз’яснюють: як користуватися комп’ютером, що таке месенджери та як ними користуватися, як вносити показники лічильників, як перевірити залишок пенсії, як користуватися соціальними мережами тощо.

img86

Рівень, який показали наші учасниці конкурсу, гідно оцінили як члени журі, так й інші конкурсантки. За високий професіоналізм, вміння швидко та ефективно знаходити неординарні способи виконання завдань дівчатам було присуджено перемогу в хакатоні. Приємним сюрпризом для переможниць стала грошова винагорода.

Криворізький педагогічний вітає дівчат і бажає нових звершень!

13024
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30