img36

3 грудня 2020 року кафедра соціології та масових комунікацій факультету географії, туризму та історії організувала й провела захід, на якому розглядалися проблеми людей з інвалідністю та обговорювалися шляхи їх розв’язання.

Онлайн-захід, який відбувся на платформі ZOOM, відвідали студенти І-ІІІ курсів спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами», голова ГО «Рух без меж» Юрій Понькін та фахівець Центру безоплатної правової допомоги Кривого Рогу Наталя Кожем'яка. На початку заходу модератор зустрічі, зав. кафедри соціології та масових комунікацій, канд. соціол. наук І. В. Грабовець підкреслила актуальність і важливість теми онлайн-зустрічі, розкрила основні проблеми, з якими стикаються люди з інвалідністю.

img75

Асистент кафедри, зав. відділу бібліотеки О. О. Лебедюк ознайомила присутніх із життям та діяльністю відомої людини зі складною долею: розповіла про криворізького журналіста, фотографа, художника й письменника Володимира Тадейовича Думанського, який помер у 2019 році.

img76

Голова ГО «Рух без меж» Юрій Понькін розповів про організаційні заходи, які відбувалися в місті на підтримку людей з інвалідністю. Він підкреслив: «Головне для нас – це людина. Ми намагаємося створити для кожного оптимальні умови життєдіяльності, а саме звертаємо увагу керівників міста на облаштування тротуарів, будівництво пандусів тощо. Ще один аспект нашої роботи – це допомога в самореалізації людини з інвалідністю, розкриття її здібностей і талантів. Для цього використовуємо всі наявні можливості й механізми».

img100

До обговорення долучилася фахівчиня Центру безоплатної правової допомоги Кривого Рогу Наталя Кожем'яка, яка розкрила особливості надання правової допомоги найнезахищенішим містянам. «Для розв’язання проблем, які виникають, людині потрібно знати, куди звертатися та де ії обов’язково вислухають, нададуть роз’яснення й консультацію», – розповіла пані Наталя.

img101

Під час зустрічі студенти ставили запитання, які цікавили їх як майбутніх соціожурналістів: «Скільки в Кривому Розі людей з інвалідністю?», «Чи є якісь особливості підготовки запитань для інтерв’ю з такою людиною?», «Як знайти коректний стиль спілкування й не образити людину?». На всі свої запитання студенти отримали вичерпні відповіді.

Дякуємо організаторам, гостям і студентам за небайдужість і участь
у важливому соціально-інформаційному заході!
Сподіваємося на нові зустрічі й долучення молоді до майбутніх проєктів!
13478
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31