img17

Молодь Криворізького педагогічного не тільки славиться успіхами в освітній, науковій, спортивній діяльності, а й добре зарекомендувала себе в мистецькій царині. Днями студент факультету іноземних мов Павло Кучер став кращим письменником у номінації «Творча молодь».

img 18

Нещодавно відбувся міський відкритий літературний фестиваль «Мрія та реальність» на честь 30-річчя альманаху «Саксагань», у якому взяв участь представник нашого університету. Головна мета цього заходу полягала у виявленні та соціальній підтримці талановитих молодих поетів, прозаїків і драматургів м. Кривого Рогу та Криворізького району, сприянні їх самореалізації та творчому розвитку. Протягом чотирьох місяців, у період із травня по серпень, редакція альманаху «Саксагань» приймала творчі роботи конкурсантів. Кожній з робіт присвоїли анонімний шифр для подальшого оцінювання журі. До участі допускали авторів віком від 12 до 85 років, які подавали свої рукописи в двох номінаціях: «Поезія» та «Проза й драматургія».

img2

Представник факультету іноземних мов Павло Кучер подав свою роботу до номінації «Проза й драматургія». Фантастична розповідь «Втрачені спогади» одразу підкорила серця читачів. Парубок зізнається: «Писати почав ще в шість років, але назвати ті речі літературними творами дуже важко. Напевно, до 10 років я писав справжню ахінею, за яку сьогодні трохи соромно. Потім почав копіювати свого батька. Згодом намагався виробити свій власний стиль. Так у серпні я написав «Втрачені спогади». Дехто каже, що цей твір дуже схожий на який-небудь голівудський бойовик, і якщо його екранізують, фільм може отримати премію «Оскар». Поки що це все. Але чи зможу я «стрибнути вище голови» ще раз? Або ж ні? Покаже тільки час і бажання».

img 7

Компетентне журі високо оцінило цю роботу: вона отримала першу премію в номінації «Творча молодь». Твір пробуджує широкий спектр емоцій, які з перших хвилин занурюють читачів у загадкову атмосферу розповіді. Цікаво? Тож не гайте часу, а скоріше читайте цю історію. Хтозна, можливо, вже завтра вона стане світовим бестселером!

13811
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок