DSCN0748

10 березня 2017 року біля кафедри української та світової літератур було велелюдно: студентство та викладачі Криворізького педагогічного зібралася на факультеті української філології, щоб вкотре долучитися до спадку головного Поета України – Тараса Григоровича Шевченка, дні пам’яті якого традиційно відзначаються у нашій державі на початку березня.

Звернення до осмислення життя і творчості Кобзаря давно стало доброю традицією університету. Черговий шевченківський захід українських філологів відзначився оригінальним форматом і надзвичайно щирою, теплою атмосферою. Багатогранність творчості українського генія надихнула студентів і викладачів кафедри української та світової літератур на створення проекту «Мій Шевченко», у рамках якого майбутні філологи відверто поділились особистим сприйняттям шевченківського спадку. Короткі есе, тексти яких було представлено на заході, розповідали про те, яке місце посідає творчість видатного поета у житті молоді, давали можливість поглянути на шевченкознавчий дискурс через призму сприйняття сучасним студентством. 

Рисунок8

Захід доповнювала книжкова виставка «Вічний як народ», оформлена фахівцями бібліотеки Криворізького педагогічного, на якій експонувалися літературно-художні та літературознавчі видання сучасної та класичної шевченкіани.

Атмосфера щирої зацікавленості, схвильованості, яка панувала на заході, перетворила його на справжню дружню зустріч однодумців. Студентський поетичний марафон було проведено у форматі хоча й спонтанно організованого, але бездоганно виконаного флешмобу. Незважаючи на те, що цій акції не передувало жодних репетицій, емоційний ефект від схвильованих голосів студентів та викладачів, які декламували вірші Шевченка та поетичні присвяти поетові, залишив незабутні враження у серцях усіх присутніх на цьому надзвичайно щирому, справжньому святі рідного поетичного слова.

новый коллаж2


 

1417
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31