Як часто кажуть, «нашого квіту – по всьому світу». Випускники історичного, колишні наші студенти і аспіранти, сьогодні продовжують славетну геродотову справу: «щоб зроблене людьми з часом не забулося і щоб великі та дивовижні діяння не залишилися невідомими».

Доброю традицією є й те, що вихованці історичної alma mater не полишають своє її і підтримують тісні зв’язки з викладачами та студентами історичного.  

От і сьогодні, 21 березня на історичному для студентів 1 курсу практичну роботу з археології провів випускник історичного факультету, а нині заступник директора Криворізького історико-краєзнавчого музею з наукової  роботи Артур Дробот.


Арх 1Арх 2


Він репрезентував матеріальні знахідки ямної та катакомбної культур, які були виявленні під час розкопок на Криворіжжі та зберігаються у фондах музею або представлені в експозиції.

Студенти мали можливість на власні очі побачити особливості цих культур на прикладі поховального посуду, ритуальних чаш, (з’ясувавши  їх практичне застосування), предметів господарства та прикрас, а також визначити риси, якими вони відрізняються.


Арх 3Арх 4


За бажанням, це можна було б назвати «виїзною екскурсією». На відміну від музею, де експонати зазвичай приховані за склом, а торкатися їх не можна, студенти-історики сьогодні мали можливість потримати в руках ці артефакти, фізично відчути на дотик (а, за бажанням – на запах і на смак) дух трьох тисяч років історії, поринути у далекий час давніх і невідомих племен ямної та катакомбної культур. Окремі із презентованих експонатів на 300-500 або й 1000 років старіші за Геродота,  Гомера та Тутанхамона.

Історія вічна, а Історичний - завжди Історичний. В усіх сенсах.

 

1527
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок