img5

Криворізький педагогічний систематично запалює нових зірочок у науковій галузі. Цьогоріч КДПУ може потішитися справжнім зорепадом молодих науковців, які гідно презентують себе на захистах дослідницьких робіт.

img10

Нещодавно на базі Одеської національної академії харчових технологій відбувся другий тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Комп’ютерна інженерія». У цьому заході взяв участь студент IV курсу Андрій Командирчик із науковою темою «Розробка смарт-пристрою для людей з особливими потребами на основі програмно-апаратного комплексу Arduino». Тестдрайв цього пристрою можна подивитися за посиланням.

img15

У науковому пошуку, практичній реалізації, апробації результатів хлопцю допомагала наукова керівниця, доцентка кафедри фізики та методики її навчання Н. А. Хараджян. «Вибір теми не є випадковим, адже ми вже більше року працюємо над нею. Ми дуже довго створювали цей пристрій, постійно робили якісь зміни задля його покращення. До участі в цьому конкурсі ми разом із Андрієм уже мали певні результати роботи, які опублікували у вигляді тез. У майбутньому ми будемо продовжувати тестування; плануємо доповнити пристрій датчиками, щоб покращити його функціонал!», – наголошує Наталя Анатоліївна.

img21

Цей конкурс проходив у два етапи: перший передбачав рецензування поданих науково-дослідницьких робіт, другий – проведення підсумкової науково-практичної конференції на основі попереднього відбору. Загалом до базового ЗВО надійшло 37 студентських робіт, серед яких лише 10 було допущено до наступної частини конкурсу. За підсумками заочного рецензування робота Андрія знаходилася на 4 позиції, отримавши 83,5 балів із 100 можливих.

img24

Основна частина конкурсу відбувалася в онлайн-форматі на платформі ZOOM. Студенти, за вже звичним протоколом, захищали результати своїх наукових напрацювань. Члени галузевої комісії оцінювали актуальність, новизну, методи дослідження, рівень практичного спрямування тощо. За результатами всіх складових оцінювання студент КДПУ став лауреатом ІІ ступеню.

img27

Криворізький педагогічний вітає науковий тандем із перемогою та бажає успіхів у подальших розробках!

15518
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок