050521 1

Здобувачі вищої освіти Криворізького педагогічного неодноразово доводили свою професійну компетентність віртуозним виконанням музичних творів. Про це свідчать численні перемоги студентів музично-хореографічного відділення факультету мистецтв.

Під керівництвом канд. пед. наук, доц. кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Л. І. Косяк та в супроводі провідного концертмейстера кафедри О. В. Ладуби вокалісти здобули перемоги, взявши участь у двох фестивалях.

050521 1

Квітень 2021 року запам'ятався проведенням різноманітних конкурсів і фестивалів. 6-9 квітня проходив Міжнародний конкурс «Racconto di primavera» (м. Равенна, Італія) за підтримки Міністерства культури Італії та фестивального порталу «Gold Europe Festivals CZ».

Міжнародний конкурс «Racconto di primavera» – це багатожанровий фестиваль, у якому беруть участь виконавці різних вікових категорій. Цьогоріч до нього долучилося понад 1600 учасників із 25 країн Європи.

050521 1

Метою конкурсу став творчий діалог між музикантами-виконавцями й викладачами різних країн; заохочення талановитих учнів і педагогів; розширення комунікативного простору між музичними навчальними закладами; знайомство з культурою Італії.

До складу журі входили провідні музиканти з Білорусі, Вірменії, Італії, Мальти, Словаччини та України.

050521 1

Компетентне журі високо оцінило виступи учасників. За результатами конкурсу перемогу у відповідних номінаціях здобули:

  • Марія Жук – нагороджена дипломом лауреата І ступеня в номінації «Народний вокал»;
  • Олександр Соколенко – дипломом лауреата ІІ ступеня в номінації «Академічний вокал».

050521 1

На початку квітня також відбувся Міжнародний фестиваль-конкурс «Spring Symphony» (м. Прага, Чехія), який був організований в онлайн-форматі.

Головна мета конкурсу: популяризація й збереження традицій; розвиток вокального та інструментального мистецтва; естетичний і духовний розвиток молодого покоління; виявлення талановитих молодих виконавців і підвищення рівня виконавської майстерності.

За результатами цього фестивалю студентка музично-хореографічного відділення, солістка народної студії української пісні «Оберіг» Софія Довгаль була нагороджена дипломом лауреата ІІ ступеня в номінації «Академічний вокал».

050521 1

«Вокально-виконавська майстерність – це одна з головних складових професійної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва. У період дистанційного навчання студентам вокального класу, особливо першокурсникам, важко здобувати свій вокально-сценічний досвід не виходячи на сцену та не спілкуючись із публікою. Для того, щоб студенти нашого класу, солісти народної студії української пісні «Оберіг», не втратили зацікавленість у професії, ми знайшли чудову форму реалізації їх творчих можливостей – це дистанційна участь у міжнародних вокальних конкурсах. Після участі у двох конкурсах (Чехії «Spring Symphony» та Італії «Racconto di primavera») наші виконавці здобули важливий досвід для подальшої роботи. До того ж, велика кількість переглядів виступів наших конкурсантів на YouTubе дала змогу заявити про нашу рідну Alma mater на широкий загал», – розповіла прес-центру Л. І. Косяк.

Вітаємо переможців, бажаємо творчого натхнення та нових звершень!

15535
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок