241021 1

Криворізький педагогічний – заклад вищої освіти, орієнтований на набуття студентами передусім практичних професійних навичок. Кафедра соціології та масових комунікацій підтримує таку політику закладу й сприяє забезпеченню належних умов для своїх здобувачів вищої освіти.

241021 2

У межах курсу «Засоби масової комунікації та медіавиробництво» кафедра започаткувала добру традицію залучати стейкхолдерів до проведення практичних занять. Залучення до викладання дисципліни професіоналів-практиків, що працюють у різних галузях медіасфери, позитивно впливає на розуміння студентами специфіки свого майбутнього фаху.

«Наше практичне заняття відбувалося в Центрі правової допомоги. Було дуже цікаво спілкуватися, працювати, дізнаватися чогось нового. Кожен мав змогу висловлювати свої думки про певні правові порушення. Нам давали цікаві завдання, над якими ми працювали, вдосконалюючи свої журналістські здібності», – розповідає студентка групи СМК-19 Діана Сверчкова.

241021 3

Нещодавно здобувачі вищої освіти відвідали інформаційне агентство «Експерт-КР» (координатор О. Гончар-Хвостова) та Криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги (координатор Н. Кожем’яка). Серія зустрічей відбувалася з дотриманням усіх чинних протиепідемічних заходів, передбачених червоною карантинною зоною.

«Мені дуже сподобалося в редакції «Експерт-КР». На початку зустрічі ми разом із пані Ольгою аналізували коло наших інтересів і дійшли висновку, що ми маємо потенціал стати майбутніми експертами в журналістській сфері. Після цього ми розбирали поняття «інтерв'ю»: писали власні асоціації, пов’язані з цим терміном. Шляхом спільного обговорення ми визначили, що це поняття є досить різностороннім. За словами пані Ольги, кінцевим продуктом, який ми маємо створити за шість наших зустрічей, є інтерв’ю. Нам надається свобода вибору щодо його героїв і формату. Це гарна можливість проявити себе як експерта. Щиро дякую редакції за такі можливості та з нетерпінням чекаю на наступну зустріч!», – ділиться враженнями студентка групи СМК-19 Сюзанна Дядюра.

241021 4

Студентам було запропоновано різноманітні інтерактивні заходи, спрямовані на поглиблення теоретичних знань із певних тематичних блоків, відпрацювання технології створення медіаконтенту, ознайомлення зі своєрідністю структур баз виробничої підготовки.

«Було дуже пізнавально. Атмосфера спілкування з професіоналами своєї справи й цікаві теми, які вони нам підготували, не залишили нас байдужими. Це точно допоможе в подальшому, а саме під час працевлаштування», – зазначає студент групи СМК-19 Валерій Кокора.

17196
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок