img5

Жіноча половина Криворізького педагогічного є постійними учасницями різноманітних освітніх проєктів, грантових програм, стажувань. Традиційним заходом, до якого долучаються дівчата нашого університету, є хакатон «Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями».

img9

У період із 3 по 5 жовтня 2021 року відбувся хакатон «Hack4Good: як зацікавити дівчат технологіями». Захід був здійснений CSR Ukraine, експертною організацією «Центр “Розвиток Корпоративної Соціальної Відповідальності”», ініціативою «Дівчата STEM» та UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення у межах проєкту «Трамплін до рівності» за підтримки Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

img14

Головна мета хакатону – підвищити рівень знань дівчат про гендерну рівність і навчити їх дизайн-мисленню, щоб розробити командні проєкти, спрямовані на заохочення дівчаток до технічних спеціальностей.

img17

Відбір учасниць віком від 16 до 24 років, які є студентками ЗВО й професійно-технічних закладів освіти та які навчаються за спеціальностями технічного спрямування або є студентками спеціальностей будь-якого іншого спрямування й зацікавлені технологічними сферами, відбувався на конкурсній основі. Загалом до оргкомітету було надіслано 240 заявок на участь від мотивованих дівчат із різних куточків України. На основі заповненої мотивації було відібрано 40 осіб, серед яких магістрантка першого року навчання за спеціальністю «Середня освіта (Фізика)» Анна Росомаха.

img20

Протягом трьох днів онлайн-комунікації конкурсантки взяли участь у серії майстер-класів зі створення ефективних презентацій та пітчингу, відвідали сесію з дизайн-мислення та гендерної рівності.

Основною формою взаємодії стала командна робота над ідеями проєктів, що допоможуть зробити STEM-професії цікавими для дівчат, які реалізовувалися в супроводі менторів. На фінальному брифінгу кожна команда представила результати своїх напрацювань у форматі презентації (PowerPoint, Google Slides тощо).

img24

«Це був дуже цікавий хакатон. За три дні необхідно було розробити проєкт, що допоможе зацікавити дівчат у STEM. Нас поділили на команди по шість учасниць із різних міст України, загалом їх було сім. Моє угрупування отримало назву «4future». Ідея нашого проєкту – це створення мотивуючого відео з видатними жінками ІТ-сфери та профорієнтаційного тесту, який допоможе дівчатам знайти STEM-професію відповідно до свого хисту. Ми маємо намір зробити інтерактивне тестування, запитання якого будуть відповідати психологічним стандартам і гендерній чутливості», – розповідає Анна Росомаха.

img27

За результатами хакатону було визначено команду переможниць, якою виявилася команда представниці Криворізького педагогічного. Дівчата отримали грошову винагороду в розмірі 96 тисяч гривень на реалізацію задуму в двомісячний термін. Учасниці пересвідчилися, що заходи такого формату мотивують жіноцтво займатися технічною діяльністю, розвивають креативне мислення, сприяють першим крокам у кар’єрі.

Криворізький педагогічний вітає Анну Росомаху з перемогою та бажає успішної реалізації проєкту!

17354
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31