img7

Здобувачі вищої освіти Криворізького педагогічного досягають значних успіхів не тільки в навчанні, а й у творчості. Про це свідчать численні перемоги студентів музично-хореографічного відділення факультету мистецтв.

img8

Чудові результати на різноманітних міжнародних фестивалях-конкурсах продемонстрували солістки народної студії української пісні «Оберіг» (керівник – канд. пед. наук, доц. кафедри методики музичного виховання, співу та хорового диригування Л. І. Косяк, провідний концертмейстер кафедри – О. В. Ладуба).

Наприкінці листопада 2021 року в м. Черкаси проходив VI Міжнародний фестиваль-конкурс інструментального, вокального, хореографічного, театрального, циркового мистецтва та театрів мод «Мій світ – мистецтво!», який було організовано в межах проєкту «Тріумф-Fest».

img18

Його головною метою стало виявлення й підтримка талановитих дітей та молоді в різних видах мистецтва, стимулювання керівників та учасників до розвитку талантів, культурне й естетичне виховання дітей, підлітків і молоді, налагодження творчих і дружніх відносин між колективами України, поширення інтересу до різних напрямків мистецтва.

За результатами цього фестивалю здобувачка вищої освіти Маргарита Родрігес Артеага стала лауреатом І ступеня в номінації «Академічний вокал».

img19

2 грудня 2021 року відбувся Міжнародний дистанційний фестиваль-конкурс «Hungary Fest 2021» (м. Будапешт, Угорщина), який був організований за підтримки Національної всеукраїнської музичної спілки, Європейської асоціації фольклорних фестивалів, Світової організації фольклорних асоціацій, Міжнародного фестивального руху «Stars Way».

img22

Головними критеріями під час оцінювання вокальних виступів стали вокальні дані, рівень виконання, особливості художнього виконання, відповідність виконавчим можливостям і віку, сценічний образ, артистизм.

У цьому конкурсі студентка Криворізького педагогічного Анна Морозова посіла ІІ місце в номінації «Академічний вокал».

img23

На початку грудня 2021 року проходив Міжнародний багатожанровий конкурс мистецтв «Festival Arts de Luxe» (м. Шарм-ель-Шейх, Єгипет). Його організаторами стали культурно-освітній центр «Favorite Fest» в Україні, міжнародна арабська федерація мистецтва, асоціація культури й мистецтва «TurkeyArtFest».

img27

Мета конкурсу – розкриття творчого потенціалу дітей та молоді, обмін досвідом і подальша співпраця в Італії, Болгарії, Греції, Грузії, Туреччині, Єгипті й України.

За результатами конкурсу представниця КДПУ Марія Жук здобула перемогу, посівши І місце в номінації «Народний спів».

img28

«Усі солістки народної студії української пісні «Оберіг» – це мої студентки денної і заочної форми навчання. Вони дуже старанні, наполегливі, мають уже не одну перемогу в міжнародних конкурсах. Марія Жук і Маргарита Родрігес Артеага мріють пов'язати свою майбутню професійну діяльність зі співом, а Анна Морозова закінчила фортепіанне відділення музичного училища, тому має змогу поєднувати гру й спів у своїй творчій професійній діяльності», – розповіла прес-центру Л. І. Косяк.

Вітаємо наших талановитих зірочок і бажаємо їм творчого натхнення задля здобуття нових перемог!

17866
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30