img5

Криворізький педагогічний має потужний колектив науково-педагогічних працівників, які не тільки готові до інноваційних змін, а ще й активно сприяють їх реалізації. Подробиці в дописі прес-центру.

img10

Наприкінці 2021 року кандидат географічних наук, доцент кафедри туризму та економіки І. О. Остапчук приєдналася до ініціативи провідного фахівця з туризму Олени Чернеги та платформи Free Gen щодо розробки квест-екскурсії з елементами доповненої реальності.

img16

Цей проєкт розрахований на створення туристичних квестів задля привернення уваги до історії та сучасності певної місцевості. Загалом у додатку планується 15 сценаріїв, які побудовані за різними регіонами України. Представники краєзнавчих професій, зокрема й пані Ірина, займалися змістовим наповненням, а фахівці компанії Free Gen – цифровізацією.

img20

«Коли мені запропонували долучилися до цього проєкту, я одразу погодилася, оскільки мене захопила цікавість і я відчула практичний інтерес. Мені було поставлено основне завдання – написати сценарій квесту. Я почала з вибору маршруту: спочатку думала обрати проспект Поштовий, але згодом відмовилась від цієї ідеї тому, що зрозуміла: ця ділянка не презентує Кривий Ріг як промислове місто. Я вирішила акцентувати увагу на центральній вулиці уздовж 95-го кварталу й проспекту Металургів», – розповідає Ірина Олександрівна.

img23

Квест отримав назву «Залізним проспектом». Він має на меті в інформаційно-розважальній формі познайомити зі специфікою нашого молодого туристичного міста, основними туристичними об'єктами, які розташовані в Металургійному районі, поінформувати про історію міста, спонукати до відвідування криворізьких екскурсій.

img26

В основу квесту покладено 11 послідовно розташованих точок. На кожній локації учасник повинен взяти участь у вікторині або виконати певне інтерактивне завдання. Після останніх технічних налаштувань квест буде доступний для проходження.

Для того, щоб пройти маршрут «Залізним проспектом», необхідно:

1) встановити на мобільний телефон додаток «Free Gen»;

2) вирушити на стартову точку «95 квартал»;

3) увімкнути геопозицію;

4) виконувати дії згідно з інструкціями додатку.

У такій веселій та захоплюючій формі можна дізнаватися про краєзнавчі цікавинки свого міста, а також змагатися з друзями на краще знання рідного краю. Крім цього, досвід такої роботи розширив професійні компетенції викладача, які дозволять імплементувати результати своєї діяльності в навчальні курси, які викладають під час професійної підготовки за спеціальністю 242 Туризм.

Криворізький педагогічний пишається своїми талановитими викладачами й бажає успіхів у нових починаннях!

18051
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31