1

Гостьові лекції за участі провідних фахівців різних галузей наукового знання вже стали важливою традицією Криворізького педагогічного. 28 квітня 2022 року для всіх охочих представників факультету географії, туризму та історії КДПУ гостьову лекцію прочитав Мирослав Якович Сивий – доктор географічних наук, професор кафедри географії та методики її навчання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, академік Національної академії наук вищої освіти України (відділення наук про Землю).

2

Знаний фахівець у царині геології та конструктивної географії, автор численних наукових праць, підручників, довідників, посібників проф. М. Я. Сивий представив лекцію з теми «Основні структурні елементи земної кори та літосфери», яка є вступною в циклі лекцій з історичної геології.

3

Пан Мирослав представив розлогі наукові відомості про особливості будови земної кори й літосфери, пояснив, які процеси в них відбуваються, висвітлив особливості літосферних плит нашої планети, надав детальний опис тектонічної карти Землі.

4

Лекція Мирослава Яковича неодмінно стане в пригоді студентству: нині юнаки й дівчата активно готуються до екзаменаційних і залікових випробувань літньої сесії, а отже, із задоволенням пригадали необхідні базові відомості з важливої фахової дисципліни й отримали відповіді на свої запитання.

5

Викладачі кафедри географії та методики її навчання й здобувачі вищої освіти вдячні професору М. Я. Сивому за цікаву, структуровану презентацію лекційного матеріалу, який було подано доступно для кожного з присутніх, незалежно від рівня підготовки. Такі зустрічі з авторитетними фахівцями сприяють налагодженню співробітництва між академічними установами, поширенню досвіду та встановленню зв’язків між спільнотами науково-освітніх закладів.

Щиро дякуємо вельмишановному колезі й чекаємо на нові пропозиції задля плідної співпраці!

19108
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок