280388420 1403985000051377 4072853436182330734 n

Попри воєнний стан в країні, Криворізький педагогічний розширює можливості академічного співробітництва. ГО «Українське історичне товариство у Польщі» виступила з ініціативою проведення гостьових лекцій для наших студентів.

img5

На початку травня Криворізький педагогічний підписав угоду про співпрацю з ГО «Українське історичне товариство у Польщі». У межах цієї домовленості передбачено цикл дистанційних зустрічей для представників історичного фаху. З напрямками й тематикою діяльності ви можете ознайомитися за покликанням.

img10

«Нині діяльність членів Товариства зосереджена на наданні широкої медійної, матеріальної та фінансової допомоги боротьбі України проти російського агресора. Проте наша головна зброя – це історичні знання, якими ми хочемо поділитися зі студентами в Україні», – зазначає голова УІТуП, проф. Роман Дрозд.

img11

Саме він став першим спікером у серії лекцій «Польсько-український історичний діалог». На лекції 11 травня 2022 року були присутні студенти ІІ-ІV курсів, викладачі кафедри історії.

img16

Лектор наголосив на особливостях історичного процесу середини ХХ століття, окреслив ключові події з точки зору польської історіографії, зосередився на початку нового етапу дружби й співпраці для наших країн, відповів на запитання присутніх. Детальніше про зміст лекції можна дізнатися на сторінці кафедри історії.

img19

Попереду ще багато цікавого, тож слідкуйте за новинами,
аби не пропустити можливість приєднатися до фахових історичних екскурсів!
19217
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок