Практика

30 червня 2017 р. студенти-історики здійснили виїзд до с. Гурівка, Кіровоградської обл. Разом із археологами Ігорем Володимировичем Шевченко (випускник історичного факультету КДПУ) та Юрієм Анатолійовичем Лук’янченко студенти мали можливість ознайомитись з елементами пошуку та збереження археологічних об’єктів (поселення, курган, петрогліфи тощо).

«Навчитися помічати те, що інші не бачать» - головне гасло виїзного дня практики. Фах історика передбачає отримання знань щодо різноманітних історичних об’єктів, зокрема й археологічної спадщини. Звичайний на перший погляд камінь, насправді може відкрити ще недосліджену сторінку історії України. Зокрема, це повною мірою стосується знайдених в с. Гурівці петрогліфів.

ПетрогліфиАрхеологами було відзначено важливість збереження пам’яток археології та проблеми, що існують у цій царині. Унікальні пам’ятки через масове розорювання курганів подекуди знаходяться просто на поверхні. Так, зокрема в минулому році, на місці зруйнованого кургану було знайдено скіфське бронзове навершя – грифон, що пожирає лань.
Студенти-історики за комплексом ознак намагались визначати ймовірне місце розташування поселення, датування кераміки за зовнішніми ознаками тощо.

2154
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок