posvyata history 11

Спеціальність «Історія» факультету географії, туризму та історії відома своїми традиціями. Не стала виключенням і одна із знакових подій університетського життя – посвята у студенти, вже двадцять перша для істориків педагогічного.


posvyata history 34

На костюмованій «Історичній тропі епох» першокурсники зустрічаються з яскравими представниками кожної з основних віх історії людства – первісного суспільства, Середньовіччя, Ренесансу, Нового й Новітнього часів, відповідають на їх питання. Після проходження станцій цього маршруту розпочинається основне дійство посвяти, яке відбувається у культовому місці – на скіфській Ляховій Могилі, одному з найбільших курганів Криворіжжя, і на святилищі сарматських часів, відомому як «Гірка».

posvyata history 5

На вершині стародавнього кургану майбутні історики отримують символічні значки й імпровізовані іменні дипломи. Посвяту отримують і куратори академічних груп. Після короткої промови першокурсники виголошують урочисту присягу історика; відтак розпочинається екскурсія під проводом заступника декана факультету географії, туризму та історії А. В. Тарасова, який розповідає «першачкам» про студентські археологічні розвідки на славнозвісному кургані.

posvyata history 30

Групи студентів беруть участь у конкурсах, розповідають про себе за допомогою віршів та музичного мистецтва. Старости отримують особливу посвяту – довівши собі й своїм однокурсникам власну кмітливість і фізичний гарт, вони дійсно стають лідерами студентських колективів.

posvyata history 44

 

5561
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30