finland1018 9

Днями зі стажування на базі закладів освіти Фінляндії повернулася зав. кафедри початкової освіти Криворізького педагогічного О. А. Павлик, яка долучилася до проекту польсько-української фундації “Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці” (ІМАНС).

Стажування відбувалося у м. Гуйттінен 14-20 жовтня 2018 р. за підтримки Західно-Фінляндського Коледжу спільно з Інститутом Міжнародної Академічної та Наукової Співпраці (Україна). Двадцять п’ять академічних годин навчальної програми містили заняття з вдосконалення знань англійської за участі носіїв мови й вивчення досвіду закладів усіх ланок фінської системи освіти (дитячих садків, початкової, середньої та вищої школи).

collage finland

«Варто зазначити, що значною мірою на досвіді саме фінських освітян ґрунтуються основні засадничі принципи Нової української школи, - наголосила О. А. Павлик. – Два базових постулати  суспільного життя у Фінляндії – це родинні зв’язки й безумовний авторитет і престиж професії вчителя. А добробут і якісна освіта дитини, врахування її індивідуальних особливостей і дбайливе ставлення до потреб - найважливіші пріоритети кожної ланки освітянської системи країни».

finland1018 4

О. А. Павлик зауважила, що дошкільна освіта є фундаментом усього подальшого навчання й соціалізації дитини. У Фінляндії особлива увага освітян приділяється саме дошкіллю. Кожною групою дитячих садків опікуються два або три вчителі. Спортивна та культурно-мистецька підготовка мають велике значення на всіх етапах здобуття освіти – цьому приділяють значну увагу саме у дошкільних закладах, формуючи у дітей певні потреби й переконання, які стають надійною основою подальшого життя у суспільстві.

finland1018 6

Отримані знання Олена Анатоліївна планує використовувати для підготовки вчителів Нової української школи, зокрема під час викладання курсу порівняльної педагогіки, а також для консультування педагогів початкової ланки та створення сучасних навчальних методик з урахуванням особливостей національної системи освіти.

Більше фото в Галереї

5977
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок