concert fm 1

7 грудня 2018 року в актовій залі головного корпусу відбувся урочистий захід, присвячений 88-й річниці з дня заснування фізико-математичного факультету. Цьогорічне свято отримало символічну назву – «Відродження».

concert fm 5

Феєричний концерт розпочався з теплих слів привітання декана фізико-математичного факультету О. В. Віхрової: «Для нас стало доброю традицією на початку грудня святкувати день народження нашого факультету. Сьогодні я хочу звернутися до вас зі словами вдячності. Я вдячна випускникам, які закінчили навчання багато років тому, але все одно повертаються до рідних стін; я хочу подякувати старшокурсникам тому, що для вас це останнє святкування дня народження факультету в якості студентів; я вдячна студентам першого курсу, які завітали до цієї зали – ми зробимо все, щоб наш факультет став для вас справжньою родиною; я дуже вдячна своїм колегам, адже для нас це не просто робота, а справжнє життя. Я вітаю нас усіх із нашим спільним святом. Мені дуже хочеться, щоб наша назва ‟Відродження” дійсно втілилася в життя. І я бажаю, щоб наш факультет існував щонайменше до безкінечності».

concert fm 6

«Це мій факультет» – назва номеру, якому випала честь розпочати розважальну програму. Дівчата зробили кавер-версію відомої композиції на математичний лад. Підкорювала глядачів своєю пластичністю, синхронністю і відчуттям ритму жіноча команда фізико-математичного з аеробіки. Справжню емоційну розрядку подарувало студентство з гумористичним номером «Організм». Молодь предстала перед залою в образах різних органів людини та інсценувала почуття студентів під час пари.

На такій позитивній ноті на присутніх чекав сюрприз – нагородження кращих із кращих. Протягом дня на факультеті проводилися різноманітні заходи: спортивні та інтелектуальні. До цієї події долучилися студенти, викладачі, а також учні загальноосвітніх закладів. Кожен охочий мав можливість проявити себе в змаганнях із шахів і волейболу або показати свої розумові здібності в популярній інтелектуальній грі «Що? Де? Коли?». Відповідно до результатів конкурсів, призові місця розподілилися таким чином:

Змагання з волейболу:

І місце – команда студентів фізико-математичного факультету

ІІ місце – команда учнів Криворізької гімназії № 91

ІІІ місце – команда учнів НВК №81

Змагання з шахів:

І місце – Серешенко Антон

ІІ місце – Макеєв Антон

ІІІ місце – не присуджувалось

Інтелектуальний конкурс «Що? Де? Коли?»:

І місце – учні КЗШ № 63

ІІ місце – команда викладачів фізико-математичного і команда «Вікторія»

ІІІ місце – команда «Кращі»

concert fm 3

На цьому номінації не завершуються. У рамках цього заходу були відзначені студенти за досягнення в спортивно-масовій роботі, за перемогу в предметних олімпіадах, за систематичні відмінні успіхи в навчанні та громадській діяльності; останні були удостоєні занесення на дошку пошани факультету. Особливої уваги заслуговують студенти, які досягли великих успіхів у навчанні. Традиційно на фізматі визначається кращий студент за кожною спеціальністю. Цьогорічними переможцями стали:

Спеціальність «Фізика» – Чеснакова Дар’я

Спеціальність «Інформатика» – Нагатнюк Юрій

Спеціальність «Математика» – Козакова Катерина

На святі було відзначено й кращу академічну групу – ФІм-14, яка показала високу результативність літньої екзаменаційної сесії і атестації поточної успішності, проявила активну позицію в громадському житті університету, зокрема факультету.

«Сьогодні моя група стала найкращою. Для мене це було несподівано, але я дуже цього хотіла. Я просто жила мрією про цю нагороду. Цього року саме я була ведучою – як це символічно! І коли я почула, що перемогу отримала моя група, то я не могла стримати емоцій, у мене на очах з’явилися сльози. Я рада за всіх; ми дійсно гідні цього звання. Фізико-математичний – кращий факультет. Тут навчаються дружні, активні студенти, які доклали багато зусиль для того, щоб організувати це свято», – ділиться враженнями староста групи ФІм-14 Чеснакова Дар’я.

Також варто зазначити, що в соціальній мережі Instagram був проведений конкурс на найкраще привітання факультету. За результатами змагання перемогу отримали одразу два учасники: студентка фізико-математичного факультету Чеснакова Дар’я і студент природничого факультету Качанов Ярослав.

concert fm 2

У день народження подарунків повинно бути багато. Особливим подарунком для присутніх став виступ відомого ведучого розважальних програм у Кривому Розі, випускника педагогічного Олексія Вензеля. Продовжили цю позитивну хвилю дівчата з КВК фізмату «Патікурсниці», які викликали справжній вир овацій у залі. А дует Ніни Зеленської і Олега Пенькова зачарував магією звучання.

concert fm 4

Сьогодні відбувся яскравий захід, на якому було все: і радість, і сльози щастя, і смуток у старшокурсників. Саме тому керівництво факультету вирішило нагородити випускників за активність і відданість таких студентів, «Зірок фізико-математичного факультету»: Юлію Лис, Марину Засорину, Надію Лісову, Володимира Цоуфала, Лілію Фадееву. Вони є прикладом і гордістю цілого факультету. 

Фізико-математичний факультет – це фенікс, який відроджує знання для наступних поколінь. Саме тому педагогічний бажає і надалі запалювати цей вогник у серцях наших студентів.

6407
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31