course projects 3

11 грудня 2018 року в 209 аудиторії на художньо-графічному відділенні факультету мистецтв відбувся захист курсових робіт студентів заочного відділення зі спеціальності «Образотворче мистецтво».


course projects 1

Курсовий проект є однією з обов’язкових робіт, передбачених навчальним планом. Студенти спеціальності «Образотворче мистецтво» не лише створюють картини у різних жанрах і стилях, а й через такий вид навчальної роботи поглиблюють знання з актуальних проблем окремої галузі, зокрема педагогічної. Перед студентами постає завдання детального вивчення, аналізу передового досвіду, систематизації та узагальнення інформації з певного питання.

На початку навчального року кожен студент обрав власну, цікаву для себе тему. Цьогорічна тематика курсових робіт охопила проблеми викладання образотворчого мистецтва в школі, історії художньої освіти різних регіонів, розвитку творчої активності в позаурочний час тощо. Протягом семестру студенти складали й обґрунтовували плани своєї роботи у співпраці з викладачами, які супроводжували їх діяльність.

course projects 2

«Для своєї курсової роботи я обрала тему “Методика проведення позакласної роботи з образотворчого мистецтва в початкових класах”. Ця тема є дуже близькою для мене. Я працюю в приватній школі “Сонячне місто” і маю можливість упроваджувати отриманий досвід практично і систематично. Досліджуючи мою тему, я відвідувала бібліотеку університету, де я знайшла дуже цінну літературу, яка стала мені в нагоді під час роботи. А також зверталася по допомогу до свого наукового керівника, яка постійно спрямовувала мене у вирішенні проблемних запитань», – розповідає староста групи ЗОМ-15 Ольга Савітюк. 

Але грамотно написати свій курсовий проект – це лише половина справи.  Вагому роль відіграє і презентація своїх наукових здобутків. Студенти повинні за визначений час не тільки висвітлити обрані проблеми, а й запропонувати шляхи їх ефективного розв’язання. Також вони повинні вільно володіти матеріалом і знаходити відповіді на запитання за темою свого курсового проекту. Аналізували та оцінювали роботи студентів комісійний склад викладачів: к. пед. н, викладач Д. О. Кудренко, ст. викладач  І. Г. Брижата, ст. викладач Л. В. Балюк і голова комісії, к. пед. наук, викладач Ю. О. Зенькович.

course projects 4

«Захист для кожного студента як денного, так і заочного відділення – це завжди подія. Адже здатність захистити свою курсову роботу визначає не тільки оцінку, а є й маленькою репетицією захисту майбутнього диплому. Звичайно, перед студентами можуть постати певні виклики: хвилювання перед аудиторією, страх критики або зауваження комісії. Але потрібно вчитися долати ці перешкоди й акумулювати цінний досвід завдяки ним. Учитель повинен бути рішучим і впевненим, адже перед ним завжди найвідповідальніша аудиторія – діти»,  – зазначила Юлія Олександрівна.

6435
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок