training primary school 2

21-22 лютого 2019 року у м. Києві відбувся навчально-практичний тренінг у рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» від Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Тренінг став продовженням проекту «Просування громадянської освіти у початковій школі в контексті нових освітніх стандартів».

Подію було організовано Всеукраїнським фондом «Крок за кроком». Тренінг мав на меті представлення навчально-методичних матеріалів для педагогів, батьків та учнів перших та других класів із формування громадянської компетентності учнів Нової української школи. З метою реалізації запропонованих матеріалів в професійній діяльності викладача до роботи тренінгу долучилася й представниця Криворізького педагогічного - завідувач кафедри початкової освіти КДПУ, к. пед. н., доц. О. А. Павлик.

training primary school 1

На заході було презентовано інноваційний досвід зі створення навчально-методичних матеріалів для початкової ланки середньої освіти й запропоновано ефективні методи та прийоми роботи в умовах нової демократичної української школи. Динамічний формат заходу з постійними змінами видів діяльності й насиченим обміном думками, його орієнтованість на практику сучасних освітян зробили тренінг важливими етапом на шляху до нових педагогічних знахідок для подальшого вдосконалення форм і методів роботи Нової української школи.

training primary school 3

«Матеріали, представлені на тренінгу було апробовано у пілотних класах Нової української школи, - розповідає О. А. Павлик. – Розробки з формування громадянської компетентності для І класу становлять значний інтерес і для слухачів курсів підвищення кваліфікації вчителів, і для студентів – майбутніх освітян. Дуже сподобалась практична спрямованість тренінгу: саме це зробило роботу учасників надзвичайно цікавою і корисною».

Наукові розвідки з актуальних питань сучасної освіти в нашій країні тривають. Новій українській школі бути: активний обмін досвідом серед педагогів і практичне впровадження нових авторських матеріалів для початкової ланки освіти переконливо свідчать про це.

7048
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30