kaf. econom. geography 1

Географія є комплексною наукою, яка вивчає питання економіки й соціального розвитку країн світу. У 1986 році на базі кафедри фізичної географії та геології було утворено окремий структурний підрозділ – кафедру економічної та соціальної географії. До її складу, як на етапі становлення, так і сьогодні входять кандидати географічних і педагогічних наук. На початковому етапі розвитку кафедри свої знання й досвід передавали студентам й кандидати технічних наук.

kaf. econom. geography 2

Кафедра здійснює наукову, методичну та організаційну роботу, підтримує тісні зв’язки з науковими установами та закладами вищої освіти України та інших держав. Викладачі кафедри значну увагу приділяють підвищенню кваліфікаційного рівня вчителів шкіл міста: організовуються просвітницькі лекції з сучасних проблем географії, надається методична допомога, укладаються договори про співробітництво. Члени кафедри мають значний науковий доробок з актуальних питань методики викладання географії в школі, публікації у фундаментальному тритомнику «Географічна енциклопедія України».

kaf. econom. geography 3

Викладачі кафедри читають різноаспектні навчальні дисципліни: вступ до ЕСГ, географію культури, географію населення, геологію, ГІС та комунікаційні засоби навчання географії, глобальну географію, економічну й соціальну географію Дніпропетровської області, економічну географію України, економічну й соціальну географію України, регіональну економічну й соціальну географію світу, інноваційні технології навчання географії, історичну географію, палеогеографію, картографію з основами топографії, конструктивну та антропогенну географію, медичну географію, методику навчання географії, основи промисловості, сільського господарства й транспорту, рекреаційну географію, соціальну географію світу, соціальну географію України, соціально-економічну картографію та ін.

kaf. econom. geography 4

Виїзні комплексні польові географічні практики – невід’ємна й обов’язкова складова підготовки географа вищої кваліфікації. Відвідування та спостереження за життям у різних регіонах підвищує науково-методичний рівень учителя географії, надає можливість відчути себе справжнім мандрівником, доторкнутися до історії важливих географічних об’єктів.

8095
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30