socioposvyata 1

У Криворізькому педагогічному триває підготовка фахівців із соціології масової комунікації, журналістики і реклами – актуальної спеціальності, яку пропонує університет. Посвята в студенти другої генерації майбутніх соціожурналістів відбулася у День соціолога України.

socioposvyata 2

Здобувачів вищої освіти привітали з їх майбутнім професійним святом завідувачка кафедри соціології та економіки, к. соціол. н., доц. І. В. Грабовець та професорка цієї ж кафедри, д. соціол. н. А. С. Лобанова. Спікерки зазначили, що за соціологією майбутнє, а сама професія вимагає постійного саморозвитку й самовдосконалення, оскільки пов'язана зі щоденною комунікацією з людьми, дослідженнями суспільного розвитку та громадянської свідомості.

socioposvyata 3

Студенти другого курсу підготували для «першачків» низку випробувань: їх розподілили на дві команди («Соціоавтобус» та «Акули РRу») і влаштували між ними квест – необхідно було провести соцопитування серед відвідувачів парку ім. Гагаріна з тем «З чим асоціюється PR» та «Що найголовніше у професії журналіста: талант чи постійна практика»; взяти інтерв’ю у співробітників кафедри соціології та економіки КДПУ, використовуючи заданий набір слів; в якості агітбригади прорекламувати свою спеціальність та зробити креативне фото в одній з локацій парку.

socioposvyata 4

Студенти впоралися із завданнями на «відмінно», отримавши свій перший досвід професійного спілкування з людьми (пересічними громадянами), з'ясували, що мало хто розуміє сутність і специфіку роботи РR-менеджера (усі пов’язували цю діяльність з рекламою), дізналися багато нового про правила проведення інтерв’ю та вміння визначити найголовніше в потоці мовлення, проявили креатив під час створення фото «Світ у руках соціологів».

socioposvyata 5

На завершення події першокурсники ознайомилися з Кодексом соціожурналіста й отримали по власному примірнику цього керівництва для майбутньої професійної діяльності. Також їм було вручено значки «Соціожурналіст-2019».

socioposvyata 6

Студент ІІ курсу Владислав Гонець розповів: «Посвята в соціожурналісти – яскраве й цікаве дійство не тільки для студентів першого курсу, а й для нас – другокурсників. Враження про нову групу склалися гарні – наші майбутні колеги проявили креатив та вміння комунікувати з людьми за допомогою конкурсів, які підготували студентки нашої групи Аліна Дуднік та Анастасія Скляренко. Найголовніше, що кожен отримав Кодекс Соціожурналіста, який в подальшому допоможе стати справжнім професіоналом».

socioposvyata 7

Бажаємо майбутнім соціологам-журналістам нових креативних ідей та успіхів у навчанні!

8814
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок