railway museum 1

Історичне краєзнавство – дисципліна, що органічно поєднує в собі теорію та практику. Студенти другого курсу спеціальності «Історія» мали нагоду ще раз переконатися в цьому, завітавши до музею залізничної слави Криворізького регіону.

Ця екскурсія стало продовженням знайомства другокурсників із музеями міста: минулого семестру вони вже оглянули експонати музею історії ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг». Експозиція залізничників вразила не менше локацій від промислового гіганта: на виставковій площі, оформленій за зразком моделі вагону, було представлено як масштабні моделі залізничного транспорту різних епох, так і автентичні експонати.

railway museum 2

Студентів та асистента кафедри історії України та правознавства А. О. Дробота супроводжувала професійна екскурсовод, яка цікаво й доступно розповіла про історію будівництва Катерининської залізниці та про досягнення визначних діячів транспортної галузі, ознайомила з роботою залізничних структурних підрозділів. «Було дуже цікаво дізнатися нові історичні відомості про залізничну галузь, подивитися тематичну музейну експозицію. Особливий інтерес у мене викликала розповідь про діяльність відомого краєзнавця, геолога й мецената Олександра Поля, робота якого мала велике значення для будівництва міської залізниці», – ділиться враженнями другокурсниця Єлизавета Панченко.

railway museum 3

Шанувальники історії рідного краю із задоволенням робили фото на згадку з експонатами музею – приладами зв’язку й формою працівників залізниці, ліхтарями й станційним дзвоном, який тричі лунав для гостей музею, створюючи атмосферу справжньої залізничної локації минулих років.

railway museum 4

Наступною зупинкою краєзнавчої подорожі стане музей авіації Криворізького авіаційного коледжу. Щиро дякуємо криворізьким музейникам за можливість ближче познайомитися з історією рідного краю!

8917
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31