mediahub 1

6 грудня 2019 року студенти І та ІІ курсів спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами» відвідали тренінг із цифрової безпеки (базовий курс), який проходив у міському MediaHub.

Тренінг було проведено в межах XVI Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Центральною темою цього фестивалю є вплив цифрового світу на свідомість особистості.

mediahub 2

Координатор фестивалю Станіслав Корнієнко зазначив:  «Наш фестиваль показує фільми про цифрову безпеку. Головний наш фільм – це «Дозволити програмі змінити вашу свідомість», у якому безпосередньо йдеться про цифровий світ та його вплив на людей. Ми вважаємо, що найактивніше телефонами користуються підлітки та студенти, тому й вирішили провести такий тренінг, щоб вони більше дізналися про ці речі».

mediahub 3

Лектором став співзасновник «Лабораторії цифрової безпеки» Антон Кушнір, який наголосив: «Фішинг — це вид шахрайства, метою якого є виманювання персональних даних довірливих або неуважних користувачів мережі. Коли ви отримуєте листи на електронну пошту, обов’язково звертайте увагу на основну адресу гіперпосилання. Розвиток форм фішингу не стоїть на місці: шахраї постійно шукають нові способи введення користувачів в оману, щоб отримати певний матеріальний зиск».

mediahub 4

Пан Антон розповів присутнім про основи двофазової безпеки та її актуальність і про принцип роботи антивірусів, пояснив, наскільки захищеними є пошта та хмарне сховище, як уберегтися від фішингу та вірусів, як відновити дані, якщо комп’ютер вийшов з ладу та що робити у випадку крадіжки смартфону, дав рекомендації щодо налаштування браузерів та іншого програмного забезпечення.

Учасники тренінгу активно долучилися до обговорення різних проблем безпеки та шляхів їх розв’язання, познайомилися з базовими поняттями теми та навчилися захищатися від зловмисників.

Дякуємо організаторам тренінгу за можливість більше дізнатися про цифрову безпеку
та отримати важливі сучасні навички!
9550
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31