skyba s 1

11 грудня 2019 року студенти першого курсу спеціальності «Соціологія масової комунікації, журналістики та реклами» зустрілися з головною редакторкою інформаційного порталу «Перший Криворізький» Софією Скибою.

skyba s 2

Зустріч відбулася у форматі відкритого діалогу майбутніх медійників та їх викладачів із досвідченою журналісткою. Студенти поділилися роздумами про омріяну професію, розповіли, що саме мотивує їх опановувати тонкощі роботи в засобах масової інформації. Присутні обговорили особливості проведення інтерв’ю, спілкування з героями сюжетів, специфіку формулювання питань та певні нюанси й виклики журналістської діяльності.

skyba s 3

С. Скиба розповіла про шляхи отримання новин, алгоритми опрацювання інформації, що надходить, методи перевірки фактів і подробиць подій. Журналістка наголосила на важливості запобігання поширення фейків, неприпустимості оприлюднення неправдивих або неточних відомостей. «Новини необхідно перевіряти кількома способами. У кожної історії є декілька сторін, на будь-який конфлікт існують погляди з різних точок зору. Маємо забезпечити зважене, об’єктивне подання інформації, що поширюється, зберегти баланс думок. Важливо подавати й офіційний коментар контроверсійних подій, повідомляти експертну думку про те, що відбулося», - підкреслила пані Софія.

skyba s 4

Під час розмови йшлося й про особливості криворізьких ЗМІ, зокрема Інтернет-видань. Студенти поділилися улюбленими джерелами інформації, розповіли, яким ресурсам надають перевагу, дізнаючись останні новини міста, країни та світу, обговорили принципи формування новинних стрічок та питання персоналізації пропонованої інформації в мережі Інтернет.

skyba s 5

Вікторія Осламенко, студентка гр. СМК-19 поділилася враженнями від зустрічі з відомою криворізькою журналісткою: «Це було надзвичайно приємне спілкування. Софія Скиба - дуже відкрита людина, яка добре знає свою справу. Вона відповіла на всі питання, які нас хвилювали, та ще більше зацікавила майбутньою професією. Будемо раді новим зустрічам із пані Софією!».

Дякуємо головній редакторці провідного криворізького Інтернет-видання
за цікаве спілкування й важливий досвід сучасної журналістської діяльності!
9618
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Квітень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30