masters history 1

Магістратура – це другий академічний ступінь вищої освіти, який є наступним після бакалаврату й триває від 1,5 до 2 років залежно від особливостей підготовки з певного фаху. У Криворізькому педагогічному здійснюється підготовка магістрів за різними спеціальностями, у тому числі, й історичними. Про особливості навчання в магістратурі для майбутніх фахівців з історичних дисциплін – у черговому дописі рубрики «Секрети магістрів».

masters history 2

Сьогодні на факультеті географії, туризму та історії готують магістрів за спеціальностями «Середня освіта. Історія, додаткова спеціальність – географія» і «Середня освіта. Історія, спеціалізація – правознавство». Після закінчення магістратури в залежності від спеціальності присвоюються відповідні кваліфікації – магістр освіти (історія), учитель/викладач історії, географії або правознавства.

masters history 3

Кожного року на денному та заочному відділенні близько 20 осіб отримують омріяний диплом магістра-історика, який надає їм широкі можливості працевлаштування в закладах освіти, музеях, громадсько-політичних організаціях, або дозволяє продовжити навчання в аспірантурі.

masters history 4

Родзинкою магістратури, на якій здійснюється підготовка істориків, є ексклюзивні навчальні курси, підготовлені провідними науково-педагогічними працівниками КДПУ. Серед тематики предметів, які опановують майбутні фахівці історичної галузі – питання державного терору в Україні 20-30-х років ХХ століття, актуальні проблеми Голокосту, роль і місце єврейства в європейській історії ХVIII-ХІХ ст., зарубіжна історіографія історії України, цифрова історія тощо.

masters history 5

Під час навчання в магістратурі здобувачі не тільки отримують фундаментальні теоретичні знання, а й проходять виробничу практику в закладах середньої та вищої освіти.

masters history 6

Магістрант Михайло Сазонов розповів: «Навчання в магістратурі дало мені можливість поглибити й закріпити знання, отримані за чотири роки бакалаврату. Ніколи не забуду лекції, семінари улюблених викладачів, наші дискусії, а також виробничу практику в школі та в університеті. Під час виконання магістерської роботи я відчув себе справжнім науковцем. Раджу всім бакалаврам вступати до магістратури на історичні спеціальності – це актуальний та перспективний фах, який нині дійсно на часі».

Криворізький педагогічний чекає на майбутніх фахівців історичних спеціальностей,
які бажають продовжити шлях до професійного успіху!
9769
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31