plast200220 0

20 лютого 2020 року в читальній залі головного корпусу відбулася зустріч з головою міського осередку Національної скаутської організації «Пласт» Наталею Сільтєєвою, під час якої студенти, викладачі та працівники Криворізького педагогічного дізналися про минуле та сучасність найстарішої молодіжної організації нашої країни.

plast200220 1

На початку зустрічі пані Наталя наголосила, що «Пласт» – це організована громада, що втілює свої мрії в суспільно корисних проектах; її члени постійно самовдосконалюються, розвиваються духовно й фізично. Відтак розповіла про історію «Пласту» та детально зупинилася на діяльності її засновників, згадала й видатних пластунів, чиї імена сьогодні відомі кожному українцю. «Діяльність «Пласту» базується на засадничих принципах патріотизму, християнської етики, фізичного й морального вдосконалення. Наша організація формує нових громадських лідерів!», – підкреслила Н. Сільтєєва.

plast200220 2

Українська молодь завжди йшла в авангарді позитивних суспільних змін. Сьогодення вимагає від молодих людей стійкості й згуртованості, здатності гідно витримувати фізичні навантаження й моральні випробування. Саме цього й навчає «Пласт», одним із провідних меседжів діяльності якого стало гасло «Україна починається з тебе». Крім цього, присутні дізналися про принципи діяльності, цінності та завдання Національної скаутської організації.

plast200220 3

Студентка факультету української філології, скарбник криворізького осередку «Пласту» Катерина Хомин детально зупинилася на діяльності криворізьких пластунів, їхній організаційній структурі, різноманітних національно-патріотичних, спортивних і виховних масових заходах для сучасної молоді.

plast200220 4

Організатори зустрічі – бібліотекарі О. В. Шмалько та Н. О. Лопатіна – запропонували студентам переглянути журнал «Пластовий шлях», з яким можна ознайомитися в бібліотеці КДПУ.

plast200220 5

Гасло «Україна – понад усе!» стає життєвим переконанням сучасної молоді, яка приєднується до «Пласту», щоб зберігати національні традиції й плекати рідну культуру для майбутніх поколінь.

10269
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок