DSC 0010

30 вересня вся бібліотечна спільнота країни відзначає своє професійне свято – Всеукраїнський день бібліотек. Фахівці книгозбірні Криворізького педагогічного не залишаються осторонь цієї події і 29 вересня вже вшосте провели міську конференцію, на якій розглянули нагальні проблеми бібліотечно-бібліографічної справи. Активними учасниками конференції традиційно стали спеціалісти бібліотек вищих навчальних закладів нашого міста, зокрема фахівці Криворізького національного університету та Криворізького металургійного інституту Національної металургійної академії України. На свято книги завітали й бібліотекарі навчальних закладів міста, зокрема шкіл, технікумів, коледжів, ліцеїв.

Спеціалісти інформаційно-бібліографічного відділу представили тематичні виставки «Бібліотеки в культурно-інформаційному просторі» й «Бібліографічні видання та наукові публікації фахівців бібліотеки КДПУ».

DSC 0447

Зі щирими словами привітання до хранителів книжкової премудрості звернувся ректор Криворізького педагогічного, професор Я.В.Шрамко. Він підкреслив, що існування й вся діяльність сучасного університету не можлива без надання якісної та релевантної інформації усім суб’єктам науково-дослідного та навчально-виховного процесу. Відтак побажав усім учасникам конференції плідної роботи, успіхів у справі виховання й навчання майбутніх поколінь, добробуту й наснаги.

Ведучі свята запросили до слова голову первинної профспілкової організації КДПУ, доцента Л. В. Бурман, яка наголосила, що сьогодні у сучасному світі інформаційних технологій роль бібліотеки змінюється, але ніщо не замінить книгу – джерело знань, яка в усі віки надихала, виховувала й освічувала. 

DSC 1097

Лунають пісні, звучить інструментальна музика, вирують запальні танці – концерт у виконанні музично-хореографічного відділення факультету мистецтв не залишив байдужим жодного з гостей бібліотечного свята.

До учасників заходу  звернулася директор бібліотеки, кандидат філологічних наук, доцент Г. М. Віняр, яка привітала всіх з професійним святом  і оголосила конференцію «Культурно-просвітницька робота сучасної бібліотеки: традиції та інновації» відкритою.  Відтак надала слово зав. відділу обслуговування КДПУ О. М. Грамм, яка представила доповідь «Виховання студентської молоді як складова культурно-просвітницької роботи бібліотеки ВНЗ».

DSC 0360

О. Б. Гумовська, бібліотекар І категорії Криворізького металургійного інституту розповіла про створення буктрейлерів, нагадала присутнім про важливість цієї інноваційної форми просвітницької діяльності бібліотеки і запропонувала переглянути створений бібліотекою КМІ буктрейлер твору І. Франка «Захар Беркут».

Почесними гостями конференції стали криворізький краєзнавець Ігор Рукавіцин та журналістка «Експерт-КР» Ольга Гончар-Хвостова, які розповіли про життя та діяльність криворізького фотографа, геолога, гірничого інженера початку минулого століття Едуарда Фукса та запропонували до уваги присутніх фото- і відеоматеріали про діяльність нашого видатного земляка.

DSC 0414

На закінчення конференції Г. М. Віняр подякувала спонсору заходу інтернет-магазину moyo.ua і вручила доповідачам сертифікати, а почесним гостям – подяки за активну участь у бібліотечному святі.


 

2513
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Березень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31