11 травня на базі бібліотеки Криворізького педагогічного відбулась зустріч з криворізьким краєзнавцем Ігорем Рукавіциним.

Ігор Рукавіцин – краєзнавець, колекціонер старовини, автор багатьох книг з історії Криворіжжя. Людина, яка власним прикладом доводить: можна бути патріотом рідного краю, його дослідником, знавцем, не маючи при цьому фахової освіти – оскільки любов до рідного потребує лише бажання й невтомної праці.

Студенти університету мали можливість познайомитись з книгою автора «Путівник по Поштовому», яка присвячена еволюції Поштового проспекту –  однієї з найстаріших вулиць Кривого Рогу, а також дізнались про творчий шлях дослідника, про його роботу і про можливості, які відкриваються перед тими, хто бажає присвятити своє життя дослідженню малої Батьківщини.

«Путівник по Поштовому» розповідає про зміни, які відбулись на одній з перших вулиць Кривого Рогу у період з 1917 по 2017 роки. Вулиці, яка змінювалась відповідно до забаганок можновладців та потреб і смаків містян, переплітаючи архітектуру своїх будівель з історичним контекстом певної доби. Проте це не завадило їй залишитись однією з головних культурних окрас міста – справжньою скарбницею історичних пам’яток, що зберігає неповторний дух старого міста.

Наш гість презентував і авторські проекти, над якими нині працює, зокрема аудіовиставу «Легенда про зникнувших рудокопів», що супроводжує видання однойменного графічного роману за мотивами п’єси Григорія Туренка і Юрія Олейника «Підземна Піднебесна».

«Не займайтеся тим, що Вам не цікаво. Знайдіть те, чим будете горіти і присвятіть цьому все життя, бо найгірше, що може бути в житті– це відсутність цікавості до нього. Завжди досліджуйте першоджерела, чим би ви не займались, бо в них є правда й відсутні інтерпретації», – побажав студентам наприкінці заходу пан Ігор.

Більше фото у Галереї


 

4907
Календар подій
Останні статті
Популярне
Зворотний зв'язок
Травень 2024
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31